Ricardo kan få hædersplads foran Odense Stadion

Skrevet af admin

02/03/2014

Mest læste i dag

Odense Kommune har foreslået, at Richard Møller Nielsen skal æres med den plads, der ligger umiddelbart foran indgangen til Odense Stadion.

Det skriver TV2 Fyn.

Pladsen foran OB's hjemmebane hedder ikke noget i forvejen, men det er et sted, hvor OBs fans myldrer ind til hver hjemmekamp, og det hører med, at OB var Richard Møller Nielsens hjerteklub og klubben, han vandt to danske mesterskaber med.

Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) lægger vægt på, at Danmarks mest succesfulde træner og dobbelt dansk mester med OB bør have en plads, der hvor han passioneret fulgte OB, også efter sin aktive trænerkarriere.

- Og så er det fordi fodbold er en folkesport, og Richard Møller Nielsen skal æres af de mennesker, der elsker fodbold som han gjorde og går på den plads hver gang de er til fodbold, siger Jane Jegind.

Placeringen af Richard Møller Nielsens Plads skal drøftes på by- og kulturudvalgsmødet i Odense på tirsdag, men Jane Jegind understreger, at kommunen vil have familiens accept, inden man træffer endelig afgørelse om en eventuel placering.

Umiddelbart er familien dog helt enig med politikerne. Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, siger i hvert fald til TV2 Fyn, at han synes godt om idéen.

- Fantastisk. Det lyder da alle tiders. Det er da det oplagte sted, siger Tommy Møller Nielsen, der lørdag modtog sin fars optagelse i Fodboldens Hall of Fame posthumt.

/ritzau/