Richard Møller Nielsen bliver bisat onsdag

Skrevet af admin

15/02/2014

Mest læste i dag

Den tidligere danske fodboldlandsholdstræner Richard Møller Nielsen bliver bisat onsdag. Det fremgår af en dødsannonce, som familien har indrykket i Fyens Stiftstidende.

Bisættelsen vil blive afholdt i Ansgars Kirke i Odense onsdag den 19. februar klokken 11.

Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, bekræfter også bisættelsen overfor Ekstra Bladet.

Torsdag døde den tidligere danske fodboldlandstræner efter længere tids sygdom. Fynboen har i adskillige måneder været stærkt svækket som følge af en operation for en kræftsvulst i hjernen.

Richard Møller Nielsen, som sensationelt førte Danmark til EM-sejren i 1992, blev 76 år.

Lars Olsen, der som anfører på 92-holdet var den første til at løfte trofæet efter finalesejren over Tyskland, havde efter dødsfaldet svært ved at beskrive Richard Møller Nielsens betydning med få ord.

- Jeg kan ikke sige med to ord, hvor meget han betød for mig. Jeg har igennem et langt stykke tid vidst, at det var alvorligt med ham, men selvfølgelig er jeg ked af, at han ikke er her mere.

- Professionelt var han grundig, seriøs og hårdtarbejdende, og som privatperson handlede det om hygge, når det ikke handlede om fodbold. Han var rigtig munter at være sammen med. Han var god til at fortælle historier og synge sange, sagde han.

Det er ikke blot i Danmark, at den tidligere fodboldlandstræners død er blevet omtalt.

Flere internationale medier - blandt andet nyhedsbureauet Reuters, det tyske nyhedsbureau dpa og britiske skysport melder også om bortgangen.

Og især Finland har et særligt forhold til den afdøde trænerlegende. Richard Møller Nielsen stod nemlig i spidsen for det finske landshold fra 1996 til 1999.

Richard Møller Nielsen tilbragte sit otium - sammen med sin kone Jonna - i Kerteminde med et stenkast til havet.

/ritzau/