Richie Porte: Froome er kun min ven uden for feltet

Efter et forfejlet forsøg som kaptajn på Sky-holdet i sidste års Giro d'Italia var Richie Porte hjælperytter for Chris Froome i Tour de France.

Nu får australieren chancen som kaptajn i årets Tour de France - denne gang for BMC.

Det betyder også, at han skal udfordre sin tidligere chef og gode ven Froome, som vil forsøge at gentage triumfen fra sidste år.

- Sammenlignet med sidste år er jeg i bedre forfatning. Jeg kom til Touren efter at være udgået af Giroen, og jeg var hjælperytter, så det her er en kæmpe mulighed, siger den lille australier.

Og han har ingen problemer med at skulle forsøge at knække vennen Froome.

- Vi snakker selvfølgelig ikke så meget sammen, som da vi kørte på samme hold, men vi er stadig venner, når vi stiger af cyklen.

- Men når vi er på cyklen, så er han en rival på samme måde, som Nairo Quintana eller andre er det. Jeg er her for at besejre ham, lyder det fra Porte.

Froome er dog langt fra den eneste konkurrent til podiepladserne, og derfor glider Porte også en smule af på spørgsmålene om Chris Froome.

- Det vil være fjollet at fokusere kun på Chris Froome og Sky og mit kendskab til dem. Der er mange andre gode ryttere i feltet, så det vil være dumt kun at holde øje med én rytter, siger den 31-årige tidligere Saxo Bank-rytter.

BMC-holdet kommer med både Richie Porte og Tejay van Garderen som klassementryttere til årets Tour de France, og sportsdirektør Jim Ochowicz er klar i spyttet, når det kommer til ambitionerne.

- Vi kommer til Tour de France med en målsætning om at vinde, konstaterer han.

Senest det skete var i 2011, hvor nu pensionerede Cadel Evans vandt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip