Rick Astley bliver aldrig træt af sit megahit

Han har en ny plade på vej, han er singleaktuel for første gang i årevis og har rundet de 50 år.

Men selv om det er næsten 30 år siden, at Rick Astley slog igennem med hittet "Never gonna give you up", var det alligevel netop den populære 1980'er-ørehænger, han blev bedt om at synge først, da han onsdag gæstede TV2's morgenprogram.

Og det har Rick Astley det helt fint med, fortæller han til Ritzau Fokus.

- Jeg ved godt, at nogle kunstnere som får et kæmpehit, der følger dem hele karrieren, med tiden føler det som et anker omkring deres hals, men sådan har jeg det ikke, lyder det fra Astley.

- Tværtimod ville jeg ønske, at jeg havde tre mere af den slags hits, for man kan aldrig overdrive, hvad den sang har bragt mig af gode oplevelser.

"Never gonna give you up" var den allerførste single, Rick Astley nogensinde udsendte, og i løbet af kun uger stod det klart, at den ville ende som nummer et på den hjemlige hitliste i Storbritannien. Faktisk gik det så stærkt, at musikvideoen blev filmet i al hast, og Astley måtte helt uden stylist eller hjælp bare møde op med nogle nystrøgne sæt af sit eget tøj.

Og selv om alt hurlumhejet i musikbranchen og den evige playback på tv, fik ham til at trække sig fra rampelyset som kun 27-årig, er det ikke gået ud over Astleys forhold til sangen.

- Måske er jeg også heldig, at jeg faktisk ikke har sunget sangen professionelt i de mange år, jeg har været væk fra scenen på, for jeg er aldrig blevet træt af den, siger han.

Tværtimod har Rick Astley aldrig været for fin til at synge megahittet ved venners bryllupper eller give den gas til en gang karaoke, fortæller han grinende.

Og nu hvor karrieren forsøges sparket i gang igen med førstesinglen "Keep singing" fra det kommende album, lover Astley også, at det bliver med "Never gonna give you up" på setlisten hele vejen, når han giver koncerter.

- Jeg ved, at folk kommer for den sang. De fleste kommer jo ikke for den nye musik, de ikke kender endnu. Og hvem ville jeg være, hvis jeg ikke gad spille det nummer, som har sikret mit navn i hele verden, selv om jeg har været væk fra rampelyset i 23 år?, spørger han retorisk.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip