Riddersholm er nået langt i AGF inden forårspremiere

Skrevet af admin

26/02/2016

Dagens topnyheder

AGF tager fredag aften hul på forårssæsonen i Alka Superligaen med en udekamp mod OB. Det bliver samtidig Glen Riddersholms første betydende kamp som cheftræner for aarhusianerne, siden han i vinterpausen blev ansat.

Sidste sæsons mestertræner er positivt overrasket over, hvor langt hans hold er nået med et nyt koncept i løbet af vinterens træninger.

- Isoleret set vil man altid gerne nå en masse ting, men hvis jeg skal kigge på, hvad vi gerne ville have nået på forhånd og så det, vi rent faktisk har nået, jamen så er jeg positivt overrasket over, at vi er kommet så langt, som vi er.

- Vi har spillet nogle fornuftige træningskampe, så når jeg kigger på tingene generelt set, så er jeg er meget tilfreds, siger Glen Riddersholm.

Sammenlignet med efteråret under Morten Wieghorst skal AGF nu have lidt mere fokus på at komme direkte til afslutning frem for at have en masse boldbesiddelse.

- På banen er vi blevet lidt mere fremadrettede og aggressive i pres- og duelspillet. Vi søger målet lidt mere direkte, vi har arbejdet rigtig meget med at hænge sammen i vores defensiv, og vi har arbejdet med ikke at falde ud rent mentalt i perioder.

- Jeg har kunnet se et øget fokus omkring de her områder hos spillerne.

- Jeg har også kunnet se, at de unge udenlandske spillere, vi har, har steppet op og taget et større ansvar. Jeg har lagt mærke til, at der er flere erfarne spillere, som har budt sig til og påtaget sig et ansvar, siger Glen Riddersholm.

Beskrivelserne af spillestilen leder tankerne hen på det FC Midtjylland-hold, som Riddersholm gennem en årrække var træner for.

- Man kan ikke drage sammenligninger på den måde. Hver spillertype er forskellig, og man kan ikke sammenligne med de typer, som jeg havde i min forrige klub.

- Der vil være nogle ting, som går igen, men der vil også være nogle nye ting, fordi jeg har fået nogle andre spidskompetencer at råde over, så udtrykket aldrig bliver identisk, siger Glen Riddersholm.

/ritzau/