Riddersholm henter sin første sejr med AGF i målfest

11/05/2016

Så skete det omsider.

Efter ti kampe som AGF-træner uden en eneste sejr lykkedes det onsdag i 11. forsøg Glen Riddersholm at få fuld gevinst i Alka Superligaen, da aarhusianerne på hjemmebane slog Esbjerg med 5-1 i en sjælden målfest.

Morten "Duncan" Rasmussen, Alexander Juel Andersen, Stephan Petersen og Danny Olsen leverede målene i sejren, der har været mere end to måneder undervejs. Bjørn Paulsen reducerede for Esbjerg.

Danny Olsen lagde fundamentet for AGF-sejren fem minutter før pausen, efter at værterne havde kombineret sig op ad banen i højresiden.

Til sidst blev bolden slået ind i Esbjergs straffesparkfelt, hvor gæsternes Nikolaj Hagelskjær dummede sig og headede den lige hen til en helt fri Danny Olsen, og så var AGF foran.

Kort ind i anden halvleg øgede Stephan Petersen til 2-0, da han løb fri og headede en aflevering fra Danny Olsen i mål. Endnu en gang var Hagelskjær impliceret, denne gang med en alt for løs markering af målscoreren.

Senere gjorde højrebacken Alexander Juel Andersen det til 3-0, da indskiftede Kim Aabech slog bolden ind i Esbjerg-boksen, hvor den lidt tilfældigt havnede for fødderne af forsvarsspilleren, der sikkert scorede.

Dårlige markeringer i AGF-feltet et kvarter før slutfløjt betød, at Bjørn Paulsen reducerede, men i det næste angreb genetablerede Morten "Duncan" Rasmussen hjemmeholdets forspring på tre mål.

I overtiden havde "Duncan" igen placeret sig det rigtige sted i Esbjerg-feltet og slog 5-1-sejren fast.

De to hold leverede en livlig forestilling, der også bød på to forsøg på træværket i begge ender af banen.

AGF's kroatiske midterforsvarer, Josip Elez, var tæt på at lave et drømmemål, men hans knaldhårde frispark ramte stolpen.

AGF har på Superligaens tiendeplads 30 point, mens Esbjerg følger efter med 27 point.

Der er ikke længere nogen risiko for, at de to hold kan rykke ud af Superligaen, da det onsdag aften blev afgjort, at Hobro tager turen ned i 1. division.

På grund af en strukturændring skal der blot findes en enkelt nedrykker.