Rig Ikea-grundlægger køber sit tøj på loppemarkeder

Skrevet af admin

09/03/2016

Dagens topnyheder

Han grundlagde møbelvirksomheden Ikea og er en af verdens rigeste mænd. Alligevel er svenske Ingvar Kamprad fan af loppemarkedsfund. Det fortæller han i en dokumentar, der bliver vist onsdag aften på svenske TV4.

- Det ligger i den smålandske natur at spare. Jeg tror ikke, jeg har noget på, som ikke er købt på et loppemarked. Det betyder, at jeg gerne vil sætte et godt eksempel, siger Ingvar Kamprad ifølge det svenske medie Dagens Industri.

I mange år var han højt på Forbes' liste over verdens rigeste mænd, men i år er han dog faldet ud af top-500.

- Du er ligesom jeg en Småland-bondefyr. Vi har Småland i blodet og vi ved, hvad en krone er, selv om den ikke er lige så meget værd, som da vi købte slik og gik i skole, siger Ingvar Kamprad til TV4-journalisten Jesper Börjesson, der ligeledes er vokset op i Älmhult.

Ikea-grundlæggeren fylder 90 år 30. marts. Han har de seneste år trappet ned på arbejdet. Han er vendt tilbage til Älmhult i Småland efter mere end 40 år i udlandet.

- Jeg er utrolig glad for at være hjemme og se alle de gamle venner, som jeg voksede op sammen med, siger han.

Älmhult har været Ikeas hjerte, siden Ingvar Kamprad startede virksomheden, og det er her, den første Ikea-butik ligger. Den åbnede i 1953.

Ikea har i dag 155.000 ansatte ifølge Ingvar Kamprad. Derudover har virksomheden en omsætning på omkring 240 milliarder svenske kroner og butikker i 43 lande.

Dokumentarfilmen om den svenske iværksætter bliver sendt på TV4 klokken 21 onsdag.

/ritzau/