Rigmand i opgør med Skat om 200 millioner kroner

Skrevet af admin

14/10/2015

Dagens topnyheder

En forretningsmand, der er flyttet til Schweiz, risikerer at skulle stille en sikkerhed på næsten 200 millioner kroner i et slagsmål med Skat.

Beløbet er ekstraordinært stort i forhold til, at det drejer sig om en enkelt person.

Mere præcist skylder advokat Jeffrey Galmond 196.110.662 kroner i restskat, mener Skat.

Kravet er opstået, fordi han for nogle år siden tjente en formue i forbindelse med salget af et teleselskab.

Indtægten blev angivet som aktieindkomst. Imidlertid mener Skat, at der er tale om et honorar. Forskellen er det svimlende beløb.

Sagen ligger til vurdering i Landsskatteretten, men i mellemtiden skal Østre Landsret på torsdag afgøre et slag i den juridiske dyst.

Nemlig om rigmanden skal stille en sikkerhed på præcis samme beløb i forbindelse med den henstand, han har fået.

Normalt får borgere henstand uden krav om at stille sikkerhed, og der er ingen gode grunde til at gøre en undtagelse, mener Galmond og hans advokat.

Omvendt mener Skat, at sagen er så speciel, at det er berettiget at kræve den store sikkerhed. Der er risiko for, at Skat vil "lide et særdeles stort tab."

Jeffrey Galmond, der er dansk statsborger, 65 år og russisk gift, har slået sine folder blandt andet i Tyskland og i Rusland.

Engagementet i det russiske erhvervsliv førte til, at han i nogle tilfælde havde livvagter med sig, da han overværede ishockeykampe i Rungsted, har det tidligere været fremme.

Men i 2008 besluttede han dog at forlade Danmark og at sælge sin ejendom i Rungsted Kyst.

I den aktuelle retssag lægger myndighederne vægt på, at han flyttede store værdier til Schweiz i den tid, der gik mellem Skats varsel om kontrol og Skats afgørelse.

Desuden hævder Skat, at Galmonds formueforhold er "særdeles komplekse", og at han har givet urigtige oplysninger.

Rigmandens advokat, Morten Samuelsson, har en helt anden opfattelse, ifølge sagens dokumenter.

Rigmanden er offer for en krænkende og langsommelig sagsbehandling i Landsskatteretten, og Skat har skiftet holdning undervejs, lyder det.

Formuen i Schweiz kan Skat ikke røre, men advokaten fremhæver også, at de danske myndigheder ikke har forsøgt at få fat i rigmandens ejendomme i Rusland.

Med jævne mellemrum har Jeffrey Galmond også fået omtale i udenlandsk presse.

For eksempel da han af den tyske anklagemyndighed blev anklaget for at have hvidvasket 150 millioner dollar for en russisk it-minister. Sagen faldt dog til jorden i 2012.

/ritzau/