Rigsadvokat om glemt klagesag: Noget møg

Landets øverste anklager beklager, at en klagesag over en vicestatsadvokat fra Bagmandspolitiet blev væk hos politiet.

Sagen blev simpelt hen glemt hos Midt- og Vestjyllands Politi, som var blevet sat til at undersøge sagen af Rigsadvokaten.

- Vi erkender, at sagen ved en ekspeditionsfejl er blevet glemt hos Midt- og Vestjyllands Politi, og det er selvfølgelig noget møg, siger anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum.

Det var i februar sidste år, at Rigsadvokaten bad politiet undersøge klagen over vicestatsadvokat Hans Fogtdal.

Han havde under et møde med børshandlere i Silkeborg afspillet lydfiler med en telefonsamtale mellem to tiltalte fra sagen om kursmanipulation med aktien i Sparekassen Himmerland.

Optagelserne indgår som bevis i straffesagen. Og advokat Andro Vrlic ville som forsvarer for en af de tiltalte have undersøgt, om anklageren har overtrådt regler i forvaltningsloven, retsplejeloven eller persondataloven.

Men sagen blev altså glemt hos politiet. Først da advokaten rykkede, blev Rigsadvokaten klar over, at der intet var sket.

Spørgsmålet er, hvorfor Rigsadvokaten ikke selv holdt øje med sagens behandling?

- Det burde vi måske også have gjort. Noget tyder på, at vores procedurer ikke er helt skarpe, og det vil vi nu se på, siger Mikkel Thastum.

Han tilføjer, at der "snarest" forventes en afklaring af klagesagen. Hvad der mere præcist ligger i det, kan han ikke sige.

Den manglende behandling af klagen er en medvirkende årsag til, at dommerne i Vestre Landsret tirsdag ved ankesagens begyndelse erklærede vicestatsadvokat Hans Fogtdal for inhabil.

Han er derfor blevet fjernet fra sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip