Rigsadvokaten afventer norsk vurdering af Scandinavian Star

»Vi har forstået, at norsk politi vil tage kontakt til den ekspertgruppe, der har lavet den nye rapport, og det er nok bedst, at det er en myndighed ad gangen, der kigger på det,« siger kommunikationschef hos rigsadvokaturen, Mikkel Thastum.

En norsk-svensk ekspertgruppe fremlagde lørdag nye oplysninger om skibskatastrofen, der 7. april 1990 kostede 159 mennesker livet.

Den selvudnævnte ekspertgruppe har rettet en skarp kritik mod det norske politis efterforskning af sagen, som beskrives som ufuldstændig. Eksperterne peger på, at den hidtil hovedmistænkte for branden, en dansk lastbilchauffør, umuligt kunne være brandstifteren, da han omkom i en af de første af flere brande ombord på færgen.

Eksperterne peger i stedet på flere af besætningsmedlemmerne som de ansvarlige for brandene ombord, angiveligt motiveret af en kontant belønning fra det amerikanske rederi, der var skibets reelle ejer, og som kort før katastrofen havde overforsikret skibet.

Både den norske og den danske rigsadvokat har hidtil afvist at behandle sagen igen, selv om det har været et stort ønske hos støtteforeningen for efterladte og overlevende fra Scandinavian Star-branden.

»Nu må vi se, hvad de norske myndigheder finder ud af. Umiddelbart ser der ikke ud til at være fremkommet meget nyt, siden vi sidst så på sagen i 2010,« siger Mikkel Thastum.

Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Dennis Flydtkjær (DF), sagde lørdag til Berlingske Nyhedsbureau, at justitsminister Morten Bødskov (S) bør rekvirere den nye rapport fra ekspertgruppen og på den baggrund tage stilling til, om sagen skal genåbnes.

Dagens Gossip