Rigspolitichef: Strøm af udlændinge er ikke aftaget endnu

Skrevet af admin

16/09/2015

Mest læste i dag

Selvom presset på de danske grænser ved Rødbyhavn og Padborg synes at være aftaget en smule den seneste uge, er antallet af migranter og flygtninge, der siden er kommet ind i landet, faktisk steget en anelse.

Det siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, der i et interview med Politiken understreger, at politiet har et ganske godt billede af antallet, selvom der ikke foretages en fast kontrol ved grænserne.

Rigspolitiet opgør tallet til mindst 7500 personer siden søndag i sidste uge.

- Det baserer sig primært på konkrete observationer i forbindelse med, at man screener og kontrollerer udvalgte færgeankomster, ankomne tog og indrejsende i biler og busser. Så det er et minimumtal. Efter Schengen-reglerne kan man ikke kontrollere alle, siger Jens Henrik Højbjerg til Politiken.

Foreløbig har politiet ikke mærket noget til, at Ungarn har sat et pigtrådshegn op på grænsen til Serbien, og at Tyskland igen kontrollerer grænsen mod Østrig.

Rigspolitiet får informationer om udviklingen fra flere steder. En dansk forbindelsesofficer i Tyskland følger situationen der, og der tikker hele tiden efterretninger ind via EU's politisamarbejde, Europol, og grænseagenturet Frontex.

Mange af de migranter, der ikke bliver registreret ved de danske grænser, bliver ofte efterregistreret andre steder i landet, understreger rigspolitichefen.

- For det første har vi en udlændingekontrol inde i landet. For det andet ved vi, at langt de fleste af dem, som er rejst ind, enten er rejst ud igen eller har søgt asyl. Det viser vores efterretninger, og vi kender også indrejsetallene fra Sverige, siger Jens Henrik Højbjerg til Politiken.

Han understreger, at der som sådan ikke er noget nyt i, at der er mennesker, der rejser ind i Danmark uden at blive kontrolleret.

Sådan har det været, siden Danmark indtrådte i Schengen-samarbejdet i 2001, lyder det.

/ritzau/