Rigspolitiet holder vågent øje med Satudarah

Den nye rockerklub i Danmark, Satudarah MC, får påklistret flere sæt politiøjne i den kommende tid. Rigspolitiet Nationale Efterretningscenter, NEC, er nemlig "særdeles" opmærksomme på de nye rockere og deres betydning for bandebilledet herhjemme.

- Vi har fulgt etableringen meget tæt, og det bliver vi ved med. Vi er meget opmærksomme på, at de nu er i Danmark, siger vicepolitiinspektør i NEC Tormod Christensen til Ritzau.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd ved København kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK.

Banden har tidligere været i åben krig mod banden Loyal To Familia, LTF, og Rigspolitiet interesserer sig for, hvad VHK's nye venner kan betyde for bandesituationen.

- Hvad deres indtog betyder for situationen i rocker-bandemiljøet, kan vi endnu ikke sige, men vi er meget opmærksomme på situationen, siger Tormod Christensen.

Rigspolitiet vil derfor ikke oplyse, om de mener, at VHK får lettere adgang til narko og våben, nu de er blevet en del af Satudarahs netværk.

Samtidig vil de heller ikke oplyse, om Satudarah har planer om at slå sig ned flere steder i Danmark.

Rockergruppen Satudarah blev etableret i 1990 i byen Moordrecht af indvandrere fra en hollandsk koloni ved Indonesien. De første medlemmer kom fra Molukkerne, der er en øgruppe med omkring 1000 øer i Indonesien.

Satudarah er indonesisk og betyder "ét blod", og det symboliserer, at alle racer er lige for rockergruppen. Det afspejler molukkernes gamle kultur.

De hollandske rockere er på mange måder fuldstændig sammenlignelig med de kendte rockergrupper som Hells Angels og Bandidos i Danmark.

De er kendt for samme typer kriminalitet og har samme form for hierarki - blandt andet ved optag gennem såkaldte "prospects".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip