Rigspolitiet: PET-tillidsfolk har klaget over Pia K-sag

Justitsministeriet skal nu afgøre sagen, hvor tillidsmænd i Politiets Efterretningstjeneste har klaget over deres chef, Jakob Scharf.

Fem tillidsfolk i PET sendte i sidste uge klagen til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Men herfra er sagen sendt videre til Justitsministeriet, bekræfter direktionssekretariatschef Anders Dorph over for Ritzau.

Dermed er det Morten Bødskov (S), som skal tage stilling til beskyldningerne fra tillidsfolkene.

Henvendelsen drejer sig om, at PET-chefen skal have beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards (DF) kalender.

Formålet med studierne af kalenderen skulle være at forhindre Kjærsgaard i at deltage i et arrangement i 2012, hvor Folketingets retsudvalg skulle på besøg i Christiania.

Tillidsfolkene påstår ifølge Ekstra Bladet, at PET's øverste chef ønskede at få lagt arrangementet på en dag, hvor Kjærsgaard var forhindret i at deltage.

Omtalen har tirsdag fået Jakob Scharf til at reagere.

- Jeg har aldrig og kunne aldrig finde på at misbruge de oplysninger, som PET modtager til brug for tilrettelæggelsen af konkrete sikkerheds- og beskyttelsesopgaver, siger han blandt andet i en skriftlig udtalelse på PET's hjemmeside.

Sagen kommer på et tidspunkt, da samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i PET er brudt sammen på grund af mistillid fra medarbejdernes side til ledelsen.

Medarbejderne klager blandt andet over en ubehagelig ledelsesstil og psykisk dårligt arbejdsmiljø, er det fremgået af oplysninger i Ekstra Bladet.

Balladen kulminerede foreløbigt mandag, da PET's administrationschef, Mette Lyster Knudsen, meddelte, at hun med øjeblikkelig virkning træder tilbage fra sin stilling. Den officielle melding lød, at Mette Lyster Knudsen har besluttet at søge nye udfordringer.

Uroen i PET har fået flere politikere på banen. Blandt andet vil retsordfører Peter Skaarup (DF) forlange, at justitsminister Morten Bødskov (S) inden 1. december får samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i PET på fode igen.

Hvis ikke det sker, bør PET-ledelsen efter Peter Skaarups mening skiftes ud.

I mere end to måneder har medarbejderne ikke deltaget i møder i PET's samarbejdsudvalg.

- Ingen af os kan leve med, at vi har en efterretningstjeneste, der ikke fungerer. Jeg håber, at man i løbet af et par dage finder en løsning, der er tilfredsstillende for personalet, sagde formanden sent mandag til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip