Rigspolitiet: Vi har modtaget to PET-klager

Skrevet af admin

21/11/2013

Dagens topnyheder

Rigspolitiet bekræfter over for Ritzau, at man har modtaget to klager over den øverste ledelse i PET.

Tirsdag bekræftede Rigspolitiet, at man havde modtaget en klage fra fem navngivne tillidsfolk i PET over PET-chef Jakob Scharf, som angiveligt skulle have forsøgt at forhindre Pia Kjærsgaard (DF) i at besøge Christiania med Folketingets Retsudvalg.

Nu fortæller direktionssekretariatschef i Rigspolitiet Anders Dorph til Ritzau, at man tidligere har modtaget en klage, men han vil ikke oplyse nærmere om klagens indhold.

De to klager er modtaget henholdsvis 13. november for Pia Kjærsgaard-sagens vedkommende og 28. oktober for den anden sags vedkommende.

Ifølge Ritzaus oplysninger skulle klagen fra 28. oktober dreje sig om en henvendelse fra ansatte i PET, som blandt andet er utilfredse med PET-chefens opførsel ved julefrokoster og andre sammenkomster.

Ekstra Bladet kunne 6. november fortælle, at der ugen forinden skulle være afleveret en rapport på vegne af de ansatte i PET til rigspolitichefen med det indhold netop i slutningen af oktober.

Ritzau erfarer samtidig, at Rigspolitiet er nået frem til, at der ikke er grundlag for at rejse nogen tjenestemandssager på baggrund af klagen fra 28. oktober.

Partierne i forligskredsen bag Folketingets politiaftale og justitsminister Morten Bødskov (S) modtog onsdag en orientering fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg om situationen i PET, hvor samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i mere end to måneder har været lagt på is.

Mødet førte til, at justitsministeren har bedt Jakob Scharf om en redegørelse omkring Pia Kjærsgaard-sagen. En redegørelse, som formentlig lander på justitsministerens bord allerede i denne uge.

Jakob Scharf har afvist, at han har misbrugt oplysninger om Pia Kjærsgaards kalender, og Morten Bødskov har meldt ud, at han fortsat har tillid til PET-chefen.

/ritzau/