Rigsretssag mod Brasiliens præsident er igen på sporet

Skrevet af admin

10/05/2016

Mest læste i dag

Formanden for parlamentets underhus i Brasilien omstøder sin beslutning om at ophæve en rigsretssag mod præsident Dilma Rousseff, skriver AFP og BBC.

Formanden for underhuset, Waldir Maranhao, har ikke sagt, hvorfor han pludselig har ændret sin beslutning - mindre en 24 timer efter, at han erklærede sagen for ophævet.

Senatet i Brasilien arbejdede videre på at få en rigsretssag op at stå mod præsidenten trods meldingen fra underhuset mandag. Dermed ignorerer senatets politikere den overraskende melding fra Maranhão.

Han havde erklæret, at resultatet af en afstemning 17. april om at stille Rousseff for en rigsret var blevet annulleret.

Udviklingen betyder, at Brasiliens højesteret muligvis bliver tvunget til at tage stilling til det politiske kaos. Hidtil har domstolen været tilbageholdende med at blande sig.

Maranhão overtog posten som formand for en uge siden og sagde mandag, at der var proceduremæssige fejl i forbindelse med den tidligere afstemning.

Han er blevet citeret for at sige, at der skal være en ny afstemning i underhuset. Samtidig opfordrede han senatet til at sætte planer om en afstemning i bero.

Selv har præsident Rousseff sagt, at en rigsretssag mod hende er suspenderet. Hun advarede dog sine støtter om, at det fortsat var usikkert, hvorvidt rigsretssagen mod hende faktisk var blevet stoppet.

Den famøse afstemning i underhuset om at stille Rousseff for en rigsret fandt sted 17. april. Her sagde et meget stort flertal ja til at stille præsidenten for retten.

/ritzau/AFP