Riis: Det er meget at tabe

Han skal have en snak med Contador.Bjarne Riis skulle lige sunde sig lidt i sportsdirektørbilen, inden han var klar til at svare på lørdagens enorme skuffelse, da Chris Froome satte Alberto Contador på plads og satte sin spanske konkurrent med 1 minut og 45 sekunder ved at tage etapesejren i Ax 3 Domaines.

- Det kunne godt have gået bedre, lød det kortfattet fra Bjarne Riis efter dette års første bjergslag. Han forklarede, at planen var, at Alberto Contador skulle sidde med til mål uden at angribe Froome.

Havde du troet, der ville blive så stor en forskel allerede på første bjergetape?

- Nej, det havde jeg ikke regnet med. Men nu har jeg ikke talt med ham endnu, så jeg må først høre, hvordan han har det, sagde Bjarne Riis, mens han påpegede, at Alberto Contador har problemer med allergi, som det også lød fra spanieren selv, da han havde store problemer med at følge Chris Froome i Critérium Dauphiné tidligere på året.

Men Bjarne Riis har ikke tænkt sig at lave drastiske ændringer og satse på Roman Kreuziger, der måtte trække Alberto Contador op ad det meste af den sidste stigning på Ax 3 Domaines.

- Nej. Det har jeg ikke. Der er stadig lang vej endnu, lød det fra Bjarne Riis.

Alberto Contador kørte selv ned ad bjerget igen for at sunde sig på holdets hotel ved foden af bjerget, men nåede inden da at blive overfaldet af alverdens medier, der ville have en forklaring på, hvorfor det kunne gå så galt allerede i første seriøse slag om den gule trøje. Alberto Contador er nu på en syvendeplads i den samlede stilling. Chris Froome fører foran holdkammeraten Richie Porte, mens Alejandro Valverde fra Movistar indtager tredjepladsen.

I mål kunne Chris Froome iklæde sig både den prikkede bjergtrøje og den gule førertrøje, mens han talte om det store selvtillidsboost, det er at have taget så meget tid på konkurrenterne allerede på den første bjergetape.

Froome udviste også stor glæde ved, at holdkammeraten Richie Porte for alvor ligner et bud på en podieplads, da løjtnanten sad med til mål og indtager andenpladsen.

 

 

Dagens Gossip