Riis efter nederlag: Skuffet over Contador

Bjarne Riis og Alberto Contador havde lovet angreb, da der torsdag var dobbelt opkørsel på Alpe d'Huez i en historisk Tour de France-etape.

Men igen var Chris Froome for stærk for Alberto Contador i finalen, og spanieren tabte igen tid til den førende brite.

- Jeg er skuffet, konstaterede en fåmælt men afklaret Bjarne Riis kort efter, franske Christophe Riblon var løbet med etapesejren med de store favoritter i en længere tråd bag sig.

Bjarne Riis havde forventet mere af Alberto Contador, der kom ind sammen med danske Jakob Fuglsang, efter Chris Froome anført af Richie Porte sammen med Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez satte Alberto Contador og Roman Kreuziger i favoritternes finalespil.

- Jeg havde forventet, at vi kunne bide bedre skeer med de bedste.

- Jeg ville gerne have set Alberto være med længere fremme i dag, tilføjede Bjarne Riis uden for sit hotel 'Le Pic Blanc'.

Kort efter kom en skuffet Alberto Contador trillende til hotellet, hilste kortfattet på Bjarne Riis med et håndtryk og forsvandt ind i sikkerhed med sit nederlag.

Bjarne Riis var ikke helt tilfreds med måden Nicolas Roche og Sergio Paulinho angreb tidligt på. Men holdejeren er ikke klar til at opgive de mikroskopiske chancer for at vælte Chris Froome med to hårde omgange bjergridt på programmet både fredag og lørdag.

- Vi skal stadig køre offensivt og forsvare vores positioner, vi har også en holdkonkurrence, vi skal forsvare.

- Vi skal ikke give op, der er stadig to bjergetaper, siger Bjarne Riis og understreger samtidig, at Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez bliver to slemme konkurrenter at have tæt på Contador i kampen om podiepladserne.

 

 

 

Se billeder fra dagens etape her:

Dagens Gossip