Riis går efter et mindeværdigt år

Skrevet af admin

14/01/2014

Dagens topnyheder

Cykelholdet Tinkoff-Saxo, som stadig har base i Danmark, stræber efter succes på mange fronter i 2014.

Det slog holdets manager Bjarne Riis fast ved holdets præsentation på Gran Canaria tirsdag middag, hvor holdet blev præsenteret for pressen. Rytternes nye cykler og tøj blev også vist frem for første gang.

For holdkaptajn Alberto Contador er de primære mål Tour de France og Vuelta a España.

Bjarne Riis har visse forventninger om, at hans topnavn kan udfordre de allerbedste og forbedre sidste års fjerdeplads i Tour de France.

- Han ser meget stærk ud - helt sikkert stærkere end for 12 måneder siden. Samtidig har vi et stærkt hold omkring ham, og forhåbentlig får vi et mindeværdigt år, siger Bjarne Riis som ikke længere ejer cykelholdet.

Alberto Contador vil i 2014 køre målrettet efter at køre rigtigt stærkt i Tour de France og i Vuelta a España.

Alligevel slår Bjarne Riis fast, at 2014 ikke kun handler om Tour de France.

- Vi har mange ambitioner for 2014. De inkluderer også klassikerne, særligt ardennerklassikerne som Amstel Gold Race, som Roman Kreuziger vandt i 2013.

Tinkoff-Saxo holder for tiden træningslejr på Gran Canaria. Kun de ryttere, som skal køre Tour Down Under på søndag var fraværende, deriblandt danskere som Christoffer Juul Jensen, Michael Valgren og Nicki Sørensen.

Tour Down Under begynder på søndag i Adelaide.

Cykelfans kommer i øvrigt til at lede lidt mere efter Tinkoff-Saxos nye trøjer, som er overvejende gule, hvis de vil finde holdets i alt syv danskere.

Danmarksmester Michael Mørkøv demonstrerede også sin DM-trøje, som ikke er så velkendt, som den plejer at være. Dannebrog var svær at finde.

/ritzau/