Riis gambler med Rogers

Når den slags profiler sætter sig på en cykel, forsøger de som regel med myndig hånd at tæmme det løsagtige dyr, et væddeløb kan være. Og de er som regel i deres optimale element, når det handler om enkeltstarter, hvor den ensomme kamp mod sekundernes tik-tak er eneste fikspunkt.

Michael Rogers er ingen undtagelse. Den tidligere verdensmester i enkeltstart har i sin karrieres sensommer skabt sig et navn som sportsdirektørens forlængede arm.

Det mener Brian Holm, som i tre sæsoner på HTC-Columbia havde Michael Rogers i truppen.

- Han er blevet vejkaptajn de luxe. Rogers vandt mere, dengang han kørte for os, men hans værdi er stadig høj, fordi han kan køre for holdet i flere forskellige funktioner. Ud over at køre for at lave resultater for sig selv, blev han hos os også brugt som tusindmetermand for Mark Cavendish, for Rogers kan både sno sig, og så formår han virkelig at rette et felt ud med sin topfart, siger Holm om den 33-årige Team Saxo-Tinkoff nysignering.

Det var den slags kvaliteter, der fik Bjarne Riis til at hente Michael Rogers til holdet inden denne sæson. Og det hjalp nok også, at holdets russiske sponsor, Oleg Tinkov, allerede under Tour de France sidste år talte affekteret og beundrende om Rogers, som var han en længe savnet søn.

Til overraskelse for mange i cykelmiljøet, valgte Michael Rogers at skifte fra Team Skys succesgenerator til Team Saxo-Tinkoff. Forklaringen kunne være en gammel forbindelse til Lance Armstrongs turbo-læge Michele Ferrari, der ifølge Rogers selv dog kun har bistået med træningsvejledning.

Det lignede en fyring fra Sky, selv om parterne udadtil holdt facaden.

- Hvis det var kommet frem, mens han var hos os, ville det have været fyringsgrund. Og selv om Team Sky og Rogers påstår noget andet, har det med stor sandsynlighed spillet ind i beslutningen om ikke at forlænge Rogers’ kontrakt, vurderer Brian Holm.

I december satte Riis og Rogers pen til papir på en toårig kontrakt. Og ind på holdet er kommet en rytter, der også i bjergene er dygtig til at trække tænder ud på konkurrenterne. Tour-kongen Bradley Wiggins og team-kollega Chris Froome havde stor gavn af Rogers de få gange, Vincenzo Nibali vovede pelsen med et angreb i sidste års Tour de France.

Ikke mange formår at læse en wattmåler og tage bestik af en modstanders ydeevne som den lange australier.

Men hos Bjarne Riis har Rogers fundet en mand, der kan arbejde mere individuelt med den enkelte rytter.

- Hvad, jeg oplever her med Bjarne, er en enorm erfaring. Han er ude efter og finder virkelig de små detaljer hos hver enkelt rytter. Da vi var på cykelbanen i Italien tilbage i december for at afprøve noget af enkeltstartsudstyret, oplevede jeg for eksempel Bjarnes blik for de små ting, hovedparten af alle i cykelverdenen aldrig ville se, sagde Rogers tidligere på sæsonen til feltet.dk.

Det harmonerer meget godt med det nørdede gen, Michael Rogers ifølge Holm har med sig fra et akademisk hjem:

- Han var typen, der havde den nyeste tablet før alle andre og var helt fremme i alt, hvad der angår IT.

Dagens Gossip