Riis-håb slået af gamling

Det skulle dog vise sig at blive sværere end forventet, da veteranen Fred Rodriguez dukkede op af nærmest ingenting for at snyde de langt mere løbstrænede proffer fra både det amerikanske og europæiske kontinent. Duggan måtte se sig slået med fem minutter og rullede over stregen på en 20. plads.

Rodriguez, som i en spurt fra en 13 mand stor gruppe henviste Brent Bookwalter og Kiel Reijnen (UnitedHeathCare) til de sekundære placeringer, fik først 10. maj kontrakt med det ydmyge Jellly Belly-mandskab. Men selv uden regulære løbskilometer i benene, formåede "Fast Freddie" altså at slå sine umiddelbart langt mere formstærke konkurrenter - og det i en alder af snart 40 år.

Rodriguez returnerede til amerikansk cykelsport i 2008, hvor han fik kontrakt med det stærkt kontroversielle Rock Racing mandskab, som gjorde sig til med en blanding af unge håb og hærdede eks-dopere.

Selv har Rodriguez de facto aldrig været i karambolage med anti-doping myndighederne, og manden, der ejer et kaffefirma ved siden af sin nebengeschæft som cykelrytter, har da også en lang karriere på europæiske tophold bag sig.

Fred Rodriguez nåede således at køre for hold som Mapei, Domo-Farm Frites og Lotto, inden han returnerede til USA for fem år siden. Undervejs på det europæiske kontinent nåede Rodriguez blandt andet at blive toer i Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem.

Dagens Gossip