Riis kendte til Hamiltons doping-samarbejde med Fuentes

I 2012 udtalte daværende holdejer Bjarne Riis, at han ikke kendte den kontroversielle spanske "dopinglæge" Eufemiano Fuentes, som Riis angiveligt heller ikke havde mødt.

Men nu erkender Bjarne Riis i en ny rapport for Anti Doping Danmark, at han havde kendskab til Tyler Hamiltons - en af Riis' tidligere topryttere - samarbejde med Fuentes om bloddoping.

"Bjarne Riis har erkendt, at han som holdejer og ledende sportsdirektør, mens Tyler Hamilton var ansat på Riis' hold, var vidende om, at Tyler Hamilton samarbejdede med Fuentes om brug af bloddoping, og Riis har videre erkendt, at han i sin aktive karriere havde prøvet bloddoping og derfor havde kendskab til, hvordan bloddoping foregik," skriver Anti Doping Danmark i rapporten.

Tyler Hamilton har i sin selvbiografi "The secret race" skrevet, at det var Bjarne Riis, som introducerede amerikaneren til Eufemiano Fuentes, hvilket Riis tidligere har udtalt ikke var sandt.

Tyler Hamilton og tyskeren Jörg Jaksche blev taget for doping, efter de forlod Bjarne Riis' hold. Det fik Bjarne Riis til at tage skarpt afstand fra dem. Den opførsel fra Riis kalder Hamilton og Jörg Jaksche for hyklerisk.

Fra 2002-2003 kørte Hamilton under Riis' ledelse på det daværende Team CSC-hold.

Det har ikke været muligt at interviewe Eufemiano Fuentes i forbindelse med rapporten.

I 2004 vandt Hamilton OL-guld i Athen, men har senere afleveret sin OL-medalje tilbage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip