Riis ønsker ikke at kommentere Rasmussens anklager

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen er kommet med hårde anklager mod Saxo-Tinkoffs holdejer Bjarne Riis i sin nye bog "Gul feber".

Men Riis ønsker ikke at kommentere beskyldningerne om, at han var vidende om Michael Rasmussens dopingbrug, da han kørte under Riis på det daværende Team CSC-Tiscali.

I forbindelse med arbejdet på "Gul feber" har medforfatter Klaus Wivel forsøgt at kontakte Riis, som i september ifølge Politiken svarede følgende:

- Jeg respekterer det arbejde, som i øjeblikket er i gang i Anti Doping Danmark i forhold til cykelsportens fortid, og jeg respekterer, at arbejdet tager den tid, det måtte tage, før man kan afslutte undersøgelsen.

- Derfor ønsker jeg heller ikke at kommentere på beskyldningerne mod min person i denne bog offentligt.

- Jeg står fuldt og helt til rådighed for de relevante myndigheder, og det, mener jeg, er det eneste rigtige at gøre i situationen.

Det er en remse, som Riis har sagt før, og som han nu har gentaget i forbindelse med de nye beskyldninger fra Michael Rasmussen.

Riis siger i samme ombæring:

- Jeg er stolt over, at jeg kan sige, at vores interne testprogram fra 2006 til 2008 blev en forløber for det, vi i dag kender som det biologiske pas, og jeg ejer et cykelhold med en klar antidopingpolitik.

- Uagtet min egen forhistorie ønsker jeg kun en cykelsport, hvor rene ryttere har de bedst mulige betingelser for at vinde og lykkes.

Michael Rasmussen siger, at Bjarne Riis aldrig direkte opfordrede ham til at tage doping, men at holdejeren var klar over, hvad der foregik bag lukkede døre.

Michael Rasmussen hævder også, at Riis var til stede, da han ved en enkelt lejlighed fik en sprøjte med kortison.

Rasmussen siger, at han med Riis som iagttager tog et forbudt kortison-præparat under Giro d'Italia i 2002.

Bjarne Riis har for nærværende ikke yderligere kommentarer til bogen end dem, han i september gav bogens forfatter. Det slår Saxo-Tinkoffs pressechef Anders Damgaard fast overfor Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip