Riis orkestrerede sidevindskup

Sidevind og cykelløb er en lumsk og farlig cocktail.

I årets Tour de France kom det til at koste den spanske stjerne Alejandro Valverde drømmen om en podieplads. Og i dette års Vuelta España, fik Team Saxo-Tinkoff vist, at man behersker kunsten at molestere et felt, når terrænet og vinden indbyder til det.

På en ellers harmløst udseende etapeprofil mod målbyen Burgos, var det Riis-rytterne, der sammen med Radioshacks schweiziske wattmonster Fabian Cancellara for alvor satte feltet en kniv for struben med 30 km til mål. Og effekten lod ikke vente på sig.

Hurtigt var frontgruppen reduceret til 35-40 ryttere i hidsig viftekørsel over hele vejens bredde og længere bagude sad navne som den italienske lommeraket Domenico Pozzovivo (AG2R) og det franske klassementshåb Thibaut Pinot (FDJ) fanget på mellemhånd blandt de svagere led i det spanske etapeløbs fødekæde.

Halvandet minut kostede det ikke at have været vaks i positionskampen, da Team Saxo-Tinkoff sammen med Radioshack på vegne af løbsudfordreren Chris Horner satte sig frem og piskede farten op til noget nær mælkesyregrænsen.

For Team Saxo-Tinkoffs irske klassementskanon Nicolas Roche betød etapens både aggressive og overraskende udvikling et hop op blandt de fem bedste i den samlede stilling.

- Det var en fantastisk etape for os, og det var ikke nemt at overraske feltet på denne måde, især ikke fordi vi gjorde det samme under Touren. Det kostede os en masse energi, og mentalt var det hårdt for rytterne at blive ved med at være fokuserede og vente på det rette øjeblik, inden de skulle træde på speederen.

- Der er god grund til at være stolte, og jeg tror, at vores ryttere vil huske denne dag længe. Men vi er ikke færdige med at forsøge. Vi vil bruge hver eneste mulighed, som vi får til at hjælpe Nico (Roche, red.) med at kravle op i klassementet, sagde sportsdirektør Fabrizio Guidi efter sidevindskuppet.

Vinder af 17. etape blev hollænderen Bauke Mollema (Belkin), der kløgtigt udnyttede et øjebliks tøven ved kilometermærket til at skyde uimodståeligt mod mål og tage sin første sejr i et af sæsonens tre store etapeløb.

Vueltaen føres stadig af Jakob Fuglsangs team-kollega Vincenzo Nibali, men der er lagt op til et vildt vibrerende drama, inden løbet slutter søndag i Madrid. Blot 28 sekunder skille således Nibali og den 41-årige løbstoer Chris Horner inden de tre sidste og afgørende bjergtaper.

Nicolas Roche er 3.43 efter manden i den røde førertrøje, men har den grønne pointtrøje indenfor rækkevidde, hvis han ellers agter at udfordre Team Movistars elegante kaptajn Alejandro Valverde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip