Riis på sponsor-jagt op til Tour de France

Sponsorjagt

Alberto Contador vil givetvis løfte holdets sportslige præstationer i årets Tour de France og sikre sponsorerne stor synlighed. Men cykelholdet håber, at man kan sikre de økonomiske rammer for fremtiden inden løbsstart.

- Der føres intense og positive forhandlinger omkring indgåelse af nyt hoved-sponsorat, og det er ledelsens forventning, at en aftale for 2014 er på plads inden starten af årets udgave af Tour de France, skriver ejer og adm. direktør Bjarne Riis i beretningen til 2012-regnskabet fra Riis Cycling A/S, der er selskabet bag cykelholdet.

Bjarne Riis har i løbet af 2012 genindsat sig selv som adm. direktør.

Holdets nuværende hovedsponsorer er Saxo Bank og Tinkoff Bank. Sponsorater er virksomhedens primære indtægtskilde. Andre vigtige indtægter er events og startpenge.

En mellemvare

Med Contador på sidelinjen det meste af 2012 var året en mellemvare for det ambitiøse hold - også rent økonomisk. Cykelholdet er efter danske forhold en gigant målt på udgifter til løn og er med status som protour i den absolutte verdenstop.

Men i 2012 var der skruet ned på eksempelvis lønninger. I 2011 hævede ryttere, mekanikere og administration i alt cirka 92,5 millioner kroner i løn fra cykelholdet, og det beløb var skrumpet til  68,8 millioner kroner året efter.

Økonomisk har Riis Cycling deponeret mere end 22 millioner kroner hos UCI, Den Internationale Cykelunion. Det er et krav for at opnå status som protour.

Riis Cycling lavede et beskedent overskud på cirka 90 tusinde kroner i 2012, og forventer "et mindre negativt resultat for 2013".

Dagens Gossip