Riis' point-forbandelse fortsætter

Det lykkedes som bekendt i sidste ende, selvom Alberto Contadors point ikke talte med i bedømmelsen, som følge af hans afsonede dopingkarantæne.

Men på trods af den markante mandskabsoprustning, så er Team Saxo-Tinkoff begyndt lige så sløjt på pointfronten som sidste år.

På UCIs WorldTour-Ranking, som blev opdateret efter weekendens løb, ligger Team Saxo-Tinkoff nummer 13 ud af 19 med 74 point. De 72 af pointene er dog indsamlet af Contador, hvis point fortsat ikke tæller i forhold til at sikre sig en ny licens. Det efterlader altså Team Saxo-Tinkoff med to point, som Jonathan Cantwell har kørt i hus.

Men der er langt til Paris, som Bjarne Riis ynder at sige under Tour de France. Det danskbaserede hold kan da også sagtens nå at sikre sig bunkevis af point i sæsonen, som kun lige er skudt i gang. Alberto Contador er holdets ubetingede kaptajn, og til årets højdepunkt i Tour de France er der udelukkende fokus på, at han skal køres til sejr.

Men indtil da kan det sagtens være, at Team Saxo-Tinkoff kommer til at ligge langt nede på World Tour-listen et stykke tid, for holdets stjerner skal først toppe senere, vurderer TV2 cykelekspert, Henrik Jul Hansen.

- Team Saxo-Tinkoffs klassikertrup er ikke frygtindgydende. De har Matti Breschel og Daniele Bennatti, men hvis man sammenligner med et hold som Omega Pharma-Quickstep, så er de jo frygtindgydende. De sidder med alle favoritterne, og der er Matti Breschel ikke lige i blandt.

- Der er bestemt mulighed for, at de kan køre nogle point sammen, men holdet er klart stærkest i etapeløbssammenhæng. Og her får vi at se i optaktsløbene til Tour de France, hvad truppen kan, siger Henrik Jul Hansen.

Af de nye ansigter på det danske hold er Nicholas Roche, Roman Kreutziger, Matti Breschel og Daniele Bennati. Alle samme gode bud på etapevindere og topresultater i klassementssammenhæng. Henrik Jul Hansen vurderer, at Riis har hevet sit mandskab helt op blandt de bedste - selvom ranglisten viser noget andet i øjeblikket.

- Jeg vil vurdere, at holdet ligger i Top 5. Det ser ud som om, at der er et ordentligt spring fra Team Sky og ned til de andre hold lige under, hvor Team Saxo-Tinkoff ligger, siger cykeleksperten.

 

 

 

Dagens Gossip