Riis-rytter i ny Vuelta-triumf: Fører Vueltaen

Første rigtigt store styrkeprøve i årets Vuelta España leverede både spænding, en gedigen overraskelse og en Team Saxo-Tinkoff rytter i front for løbet.

Nicolas Roche hang med i favoritflokken på den afsluttende stigning til jomfrubjerget Alto Peñas Blancas og mens store navne som Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez og Vincenzo Nibali tabte vigtige meter, lykkedes det for den irske klassementsmand at sørge for mere succes i sæsonens sidste store etapeløb.

Roche blev treer på etapen og fører nu med 17 sekunder ned til Radioshacks Chris Horner og Katushas spanske superløjtnant Daniel Moreno.

Det er anden gang i løbet, Nicolas Roche er i den røde førertrøje, da han vandt første etape i løbet og siden har været indehaver af den prikkede bjergtrøje også. Han akkompagneres i klassementets top 10 af den polske team-kollega Rafal Majka, der er nier sammenlagt.

Helt rosenrød blev dagen dog ikke for det danskbaserede hold.

Den tjekkiske co-kaptajn Roman Kreuziger kørte sig reelt ud af klassementet og det samme var tilfældet for Chris Anker Sørensen, som efter eget udsagn "led og led og led".

Vueltaens 8. etape blev vundet af tjekken Leopold König (Netapp), som er i gang med et større gennembrud.

Løbets favorit Vincenzo Nibali havde øjensynligt problemer med kæden i finalen, men holdt sammen på sin præstation, der aktuelt rækker til en fjerdeplads.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip