Riis sælger sit cykelhold til Tinkov

Skrevet af admin

02/12/2013

Dagens topnyheder

Bjarne Riis sælger sit cykelhold til den russiske finansmand Oleg Tinkov.

- Oleg bliver ejer med øjeblikkelig virkning, og navnet ændres til Tinkoff Sports. Oleg ejer 100 procent af holdet. Han er eneejer, siger Riis på et pressemøde i London.

Riis fortsætter dog med at arbejde for holdet i rollen som manager i mindst tre år.

Oleg Tinkovs pengeinstitut Tinkoff Credit Systems fortsætter som hovedsponsor for holdet, mens danske Saxo Bank er sekundær sponsor i 2014.

Holdet skifter herefter navn til Tinkoff-Saxo i den kommende sæson.

Bjarne Riis overtog det daværende Team Memory Card-Jack & Jones-hold tilbage i 2000 og fik hurtigt knyttet prominente ryttere til holdet som Laurent Jalabert og Tyler Hamilton.

Siden dengang har han hvert eneste år stillet med et mandskab, der har været så slagkraftigt, at det har kunnet blande sig i striden om Tour de France-sejren.

Det kommer det også til fremover, forsikrer Riis, der i dag har superstjernen Alberto Contador som sin største profil.

- Det giver os muligheden for at have et verdensklassehold, og vi kan forhåbentlig opfylde vores ambition om at blive verdens bedste cykelhold.

- Samtidig kan jeg nu bruge min tid på at lede holdets sportslige afdeling og fokusere på løbene og træningen af vores ryttere, siger han.

Salget er på rygteplan anslået til at indbringe Bjarne Riis seks millioner euro, svarende til 45 millioner kroner.

Med salget er der ikke længere noget dansk cykelhold repræsenteret i den fineste division blandt de professionelle hold, World Tour.

/ritzau/