Riis' stjerne erkender samarbejde med doping-læge

Bjarne Riis' store klassikerstjerne, Roman Kreuziger, som fornylig vandt Amstel Gold Race, har arbejdet sammen med Lance Armstrongs berygtede dopinglæge, Michele Ferrari.

Det fortæller Kreuziger selv i et interview over mail med sporten.dk og cyclingweekly.co.uk. Kreuziger har indtil i dag nægtet at forholde sig til at flere ryttere i USADA-rapporten har nævnt Kreuziger som kunde hos Ferrari, som har fået livstidskarantæne, for at have forsynet cykelryttere med doping over en længere periode.

Men nu vælger Kreuziger at erkende, at oplysningerne er rigtige. Det sker i dette interview med sporten.dk.

Arbejdede du med Michele Ferrari?

- Ja, det gjorde jeg. Jeg kan ikke huske de præcise datoer, men han var min træner i lidt mere end et år, fra efteråret 2006 til vinteren 2007.

- Da jeg startede med at arbejde med ham, var jeg 20 år. Det var mit første år som professionel, og på det tidspunkt var jeg overbevist om, at han var en af de bedste trænere i verden. Det var derfor, jeg kontaktede ham dengang. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at det var forbudt. I dag ved jeg, at det var dårlig dømmekraft fra min side, og det er helt tydeligt, at det ikke var det rigtige at gøre.

- Jeg fortryder det, og jeg tager det fulde ansvar for mine beslutninger. Men jeg vil også gerne gøre det klart, at der aldrig var doping involveret i vores forhold. Jeg modtog udelukkende vejledning fra ham. Han hjalp mig med træningsprogrammer og lavede nogle tests på mig.

Har du nogensinde dopet dig?

- Nej, aldrig

Selvom Kreuziger fortæller, at han ikke har modtaget doping af Ferrari, så risikerer han alligevel karantæne, alene fordi han har arbejdet med den berygtede dopinglæge. Ferrari har fået livstidskarantæne, og i Italien får man som rytter karantæne, hvis man har arbejdet sammen med ham. Det er sket for andre ryttere, men det er uvist, hvad det får af konsekvenser for Kreuziger.

Roman Kreuziger har trænet og opholdt sig i Italien, men siger, at han bor i Tjekkiet. Det kan få betydning for, om han får karantæne, men det er endnu uvist.

- Det er ude af mine hænder. Jeg gjorde det som en ung rytter, og jeg havde ingen dårlige intentioner omkring det. Men som jeg har sagt, så tager jeg det fulde ansvar for mine handlinger, siger Kreuziger.

Kreuziger forklarer også, hvorfor han afviste sporten.dk og andre journalister i Liege, da han blev spurgt ind til Ferrari-forbindelsen.

- Da jeg blev spurgt til mit forhold til Ferrari før Liege-Bastogne-Liege, ønskede jeg ikke at skjule det. Men jeg havde besluttet, at det bedste ville være at gå til det tjekkiske forbund først for at informere dem om sagen, inden jeg gik til offentligheden. Jeg talte med mit forbund kort efter Romandiet Rundt.

Myndighederne er underrettet om Kreuzigers arbejde med dopinglægen, og de skal tage stilling til, om der skal gives karantæne. Kreuziger er ked af, at han traf en forkert beslutning om at arbejde med Ferrari.

- Jeg har truffet en dårlig beslutning for syv år siden, og det kan desværre ikke laves om. Jeg har kun mig selv at bebrejde for min fejltagelse.

- Det vigtigste for mig er, at jeg har svaret på de spørgsmål, som jeg blev stillet af de relevante autoriteter i denne sammenhæng, da jeg henvendte mig til det tjekkiske forbund.

Kreuziger oplyser, at siden han startede hos Team Saxo-Tinkoff før denne sæson har haft Guiseppe Toni som træner. Team Saxo-Tinkoff er underrettet om Kreuzigers samarbejde med Ferrari.

 

 

 

Dagens Gossip