Riis uenig med twitter-gal russer

Før, under og efter Tour de France har den snart tidligere Riis-sponsor Oleg Tinkov fyret løs på det sociale medie Twitter.

Holdets stjerne Alberto Contador har fået hug efter sin skuffende fjerdeplads, og Tinkov var tidligere på ugen ude med meldingen om, at han forlader Riis.

Nu har Riis offentliggjort, at han har afbrudt forhandlingerne med Tinkoff, men det var ikke den excentriske russers tweets, der gjorde udslaget.

- Grunden, til at vi har valgt at stoppe forhandlingerne, er, at han har haft nogle krav, vi ikke kan og vil indfri. Vi føler ikke, vi har det fælles udgangspunkt, som er nødvendigt for, at partnerskabet skal blive succesfuldt for begge parter, siger Bjarne Riis til Ritzau.

- Det her er mit hold, og det er min filosofi, der står bag - og mine værdier. Og dem holder jeg fast i, fortsætter holdejeren.

Tour de France sluttede i søndags i Paris. Mandag holdt Riis et møde med russeren.

- Vi mødtes i Paris i mandags, hvor vi gav hinanden lidt med hjem at tænke over - lidt at arbejde med. Det har jeg nu gjort, og jeg har valgt at stoppe, siger Bjarne Riis.

Spørgsmål: Hvordan tog Tinkov imod din beslutning?

- Egentlig ok. Jeg forventer, at vi har en fælles interesse i at slutte på den bedst mulige måde, vi har nogle måneder sammen endnu, siger Bjarne Riis.

Holdejeren siger, at han og Tinkov fundamentalt er uenige om, hvordan holdet skal drives, men Riis ønsker ikke at uddybe russerens krav.

Om Tinkovs måde at kommunikere på via Twitter, siger Riis:

- Det er hans valg, det kan jeg ikke gøre så meget ved, det er hans Twitter.

- Det er klart, at de fleste nok ved, at Oleg og jeg er meget forskellige, og det er fint nok, siger Riis og understreger på ny, at det var Tinkovs krav - og ikke hans tweets, der fik Riis til at sige stop.

Tinkoff Bank har sponseret Riis' hold siden sidste sommer, banken blev præsenteret som sponsor forud for Tour de France 2012.

ritzau/

 

Dagens Gossip