Rikke Karlsson: Møde med Messerschmidt var spild af tid

I oktober forlod Rikke Karlsson Dansk Folkeparti, fordi hun ikke kunne få indsigt i økonomien i partialliancen Meld, som Dansk Folkeparti er medlem af.

I dag havde Rikke Karlsson håbet at blive klogere på økonomien i Meld, da hun mødte op til generalforsamling i det europæiske parti, hvor hendes tidligere kollega Morten Messerschmidt er formand.

Men det blev hun med egne ord ikke.

- Jeg forlod mødet med fuldstændig uforrettet sag. Det var spild af tid. Jeg spurgte og spurgte, men jeg fik ingen svar, siger hun til Ritzau.

- Morten Messerschmidt starter det hele ud med at sige, at redegørelsen kun ville indeholde regnskabet fra 2015. Det på trods af, at det er regnskabet fra 2014, jeg er kommet for at få indblik i, siger hun.

Ifølge Rikke Karlsson ville Morten Messerschmidt ikke give hende indblik i regnskabet fra 2014, fordi han mener, hun ikke var medlem af Meld dengang.

- Men det var jeg. Det har jeg sort på hvidt fra Europa-Parlamentet, siger Rikke Karlsson.

Efterfølgende spørger Rikke Karlsson, ifølge hende selv, om hun ikke kan få indsigt i, hvad Dansk Folkeparti har brugt sine midler til i 2014.

- Når nu jeg sidder over for Morten Messerschmidt, der både er formand for Meld, og gruppeformand for Dansk Folkepartis europaparlamentarikere, så synes jeg, det virker helt oplagt.

- Han nævner så blandt andet vores sommersejlads, der har været omtalt i medierne. Men det var jo i 2013. Det virker helt underligt, at jeg ikke kan få at vide, hvad Dansk Folkeparti har brugt pengene på i 2014.

Rikke Karlsson siger, hun vil blive ved med at stille spørgsmål ved regnskaberne i Meld, indtil hun får et fuldstændigt regnskab for 2014 og 2015 med bilag.

Hun afventer blandt andet et svar fra Europa-Parlamentets præsident, Martin Schultz, som hun vil have til at undersøge regnskaberne.

/ritzau/

Dagens Gossip