Rilwan Hassan sikrer FCM første udesejr siden september

18/04/2016

FC Midtjylland måtte mandag aften finde sejrssangen frem på udebane for første gang siden slutningen af september.

Midtjyderne vandt nemlig 2-0 ude over Esbjerg i Alka Superligaen efter to scoringer af Rilwan Hassan.

Det var første gang, klubben vandt på udebane siden den 27. september i fjor, hvor de forsvarende mestre besejrede Randers FC med 2-0.

De tre point sender FC Midtjylland på tredjepladsen med 42 point og en bedre målscore end AaB på fjerdepladsen.

Begge mandskaber havde uafgjort i den seneste kamp med til opgøret, hvor hjemmeholdet med point ville kravle forbi AGF i bunden af rækken.

FC Midtjylland havde før aftenens kamp ikke tabt i de seneste 14 møder med Esbjerg, men hjemmeholdet lagde bedst ud, og den tidligere FCM-spiller Jesper Lauridsen fyrede kanonen af langt ude fra efter otte minutter.

Bolden endte dog i sidenettet, og midtjyderne slap med skrækken, mens gæsternes målmand Mikkel Andersen efter 18 minutter måtte diske op med en klasseredning for at forhindre en føring til hjemmeholdet.

FC Midtjylland måtte lade unge Mikkel Duelund udskifte efter 20 minutter, da han pådrog sig en skulderskade, og ind kom Daniel Royer.

Efter den halve time var det dog gæsterne, der fik noget at juble over trods Esbjerg-dominans indtil da. Danmarksmestrene diskede op med flotte kombinationer mellem André Rømer og Pione Sisto.

Det endte med, at Rømer strøg til baglinjen i højre side og sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor Rilwan Hassan bragte FC Midtjylland foran 1-0.

Esbjerg kom aggressivt ud efter pausen, hvor midtjyderne måtte erstatte Filip Novak med Rasmus Nissen på grund af endnu en skade.

Esbjergs Ronnie Schwartz var ved at komme igennem efter en times spil, hvor opgøret blev taktisk og afventende på kontraeksplosioner.

Schwartz diskede kort efter op med en større dribletur i gæsternes felt, og Mikkel Andersen måtte igen præstere optimalt for at redde afslutningen.

Otte minutter før tid forsøgte Martin Pusic sig, men afslutningen savnede kvalitet, og minuttet efter var Schwartz tæt på at komme frit igennem, men Kian Hansen fik grebet ind for gæsterne.

I stedet var det så Rilwan Hassan, der strøg igennem i overtiden og løftede bolden i mål til 2-0 med sin anden scoring i kampen.