Ringorm kan forbedre kvinders chance for at blive gravide

Ascaris lumbricoides. Det er navnet på en parasit, der kan gøre det lettere for kvinder at blive gravide.

Et studie, der er publiceret i det videnskabelige magasin Science, konkluderer således, at de kvinder, der har den specifikke ringorm, som det er, i sig, i gennemsnit har to børn mere end de, der ikke har den.

Desuden får kvinder, der er inficeret med ormen, tidligere børn , og så går der kortere tid mellem de får deres første barn og de næste børn.

- Vi tror, at den effekt, vi ser, skyldes, at infektionen ænder kvinders immunsystem, så de bliver mere eller mindre modtagelige over for en graviditet, siger professor Aaron Blackwell, der er en af forskerne bag studiet, foretaget ved Santa Barbara Universitet i Californien til BBC.

Du skal dog ikke opsøge ”ormen”, hvis du skulle føle dig fristet. Der skal mere forskning til end ovenstående, som er foretaget blandt 986 kvinder fra en stamme i Bolivia, lyder anmærkningen fra forskerne.

Kvinderne er fulgt igennem ni år, og fordelen ved at følge stammefolket er, at de i højere grad er udsat for "naturlig" fertilitet - og dermed ikke er påvirkede af fx hormoner fra p-piller og deslige.   
 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip