Ringsted: Sydsjælland bliver afskåret uden togstop

Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V) hilser det velkommen, at Ringsted nu igen er i spil om at komme med i de nye superlyntog.

- Vil vil kæmpe for, at Ringsted bliver skrevet ind i de endelige køreplaner. Vi er nødt til at gøre opmærksom på, hvor stort et trafikknudepunkt Ringsted er, siger Henrik Hvidesten til Ritzau.

Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti fik tirsdag aftalen om en ny togfond på plads.

En del af aftalen går på at etablere superlyntog, og indtil videre er det kun de fem største byer, der er garanteret, at superlyntoget standser.

- Det er ikke bare Ringsted, men hele Region Sjælland man vil afskære fra at bruge superlyntogene, hvis man ikke har et stop her midt på Sjælland, siger han.

Borgmesteren pointerer, at der er en del passagerer, der vil få det besværligt, hvis superlyntoget ikke stopper i Ringsted.

Hvis man skal fra Nykøbing Falster til Aarhus skal man eksempelvis helt til København for at skifte til et superlyntog.

- Hvis der ikke er et stop midt på Sjælland, så vil superlyntogene blæse igennem regionen, uden at nogen på Sjælland vil få glæde af det ud over København, siger han.

Borgmesteren tror dog på, at politikerne på Christiansborg kan se fornuften i, at superlyntoget skal stoppe i den sjællandske by.

- Jeg hæfter mig ved, at de seneste dages pres på trafikministeren og de andre politikere har båret frugt, da man ikke længere afviser, at Ringsted skal være et stop for superlyntogene, siger han.

Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested mener også, at et stop i Ringsted er en nødvendighed, når de nye superlyntog skal etableres.

- Ringsted er det naturlige knudepunkt for den kollektive transport på Sjælland. Ud over København er det i Ringsted, at sjællænderne har forbindelse til de øvrige landsdele i Danmark, siger han.

Timemodellen fastlægges første om 12 år, og trafikordføreren er overvist om, at man til den tid ender med et stop i Ringsted.

/ritzau/

Dagens Gossip