Rio kæmper med farligt feberudbrud før OL

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

I 2016 skal Rio de Janeiro være centrum for verdens øjne, når der afholdes OL i den brasilianske by.

Men byen er hærget af den farlige dengue-feber, og derfor har bystyret i Rio de Janeiro nu igangsat en operation, der skal udrydde de myg, som bærer den frygtede sygdom.

Det sker efter en eksplosion i antallet af smittede i byen.

Kommunale arbejdere har været byen rundt for at rydde op i områder, hvor myg kan yngle. Kommunen har opfordret beboerne i byen til at gøre det samme.

I den nordlige bydel Tijuca har arbejdere brudt ind i forladte huse for at rydde ud, hvor myg lægger deres æg.

- Der er hjemløse, som kommer hertil og efterlader en masse skrald. Når det regner bliver det fyldt med vand, og på den måde bliver et område tiltrækkende for myg, siger kommunalarbejder Luciano Lobo til nyhedsbureauet AFP.

Bystyret i Rio de Janeiro har registreret flere end 67.000 tilfælde af dengue-feber i år. Det er en stigning på 550 procent siden sidste år.

Myndighederne siger, at stigningen kan skyldes en rekordlang tørke tidligere på året, hvilket har betydet, at beboerne i byen har opbevaret vand i bøtter og kasser. Det har givet myggene et perfekt sted at yngle.

Dengue, der giver influenza-agtige symptomer, kan udvikle sig til at være dødeligt.

Feberen har dræbt 23 personer i Rio de Janeiro i 2015. I 2014 var tallet 11.

Som en del af kampagnen for at komme feberen til livs beder myndighederne befolkningen om at efterlade deres tomme dåser og flasker med låg på samt fjerne vand i gamle dæk, potter og tagrender.

Over hele Brasilien har dengue inficeret mere end 1,5 millioner mennesker i 2015. 839 er døde.

/ritzau/