Ris pilaf med kylling kåret som Årets Etniske Nøglehulsopskrift

Vinderen af ”Årets Etniske Nøglehulsopskrift 2013” med flest forbrugerstemmer er Beryani (Ris pilaf med kylling, kartofler og mandler). En opskrift udviklet af Bydelsmødrene fra Aarhus. En sikker nummer to blev ”Zira-machili aur Podina-chawal” (Fisk i tomatsovs med ris) udviklet af Bydelsmødrene fra Amager. De stolte vindere blev torsdag fejret ved en festlighed i Fødevareministeriet.

- De lækre etniske nøglehulsopskrifter og den gode stemning under kampagnen er et fint eksempel på den type sund madglæde, jeg gerne vil fremme. Det er godt, at Nøglehullet nu også får inspiration fra det arabiske og afrikanske køkken. Mad er et stærkt redskab for kulturforståelse, og derfor er jeg glad for ministeriets samarbejde med Bydelsmødrene, siger Fødevareminister Mette Gjerskov (S), der i dag har besøgt de vindende bydelsmødre i Århus, der serverede en gang sund og velsmagende beryani for ministeren.

Etnisk mad kan også være sundt
Bydelsmødrenes Landsorganisation bakker op om ministerens ønske om sund madglæde uanset nationalitet. Derfor har de landet over gjort en stor indsats for at samle stemmer og udbrede kenskabet til Nøglehullet ved at hænge plakater op på biblioteker, aktivitetshuse og til fredagsbønnen i moskeer.

- Det er vigtigt at sprede viden om, at etnisk mad også kan være sund. Kampagnen om Årets etniske nøglehulsopskrift viser, at Nøglehullet er en god og enkel måde at fortælle om sundhed på, siger Seniorkonsulent hos Bydelsmødrenes Landsorganisation, Mai-Britt Haugaard Jeppesen.

De nøglehulsmærkede opskrifter er udviklet efter samme krav, som der stilles til nøglehulsmærkede produkter. Det betyder, at der er sparet på både fedt, sukker og salt, mens der er skruet op for fibre og fuldkorn.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip