Riskær i hemmelig millionaftale med kreditorer

På bedste Olsen-banden manér har den tidligere serieiværksætter og nu bedrageridømte finansmand Klaus Riskær Pedersen en plan. En plan der er flikket sammen i cellen i Horserød, og som skal sikre ham 55 millioner kroner fra folkene bag Cybercity-salget tilbage i 2003.

I næste uge sættes planen i værk, og vinder han det juridiske slagsmål, vil han score millionerne uden om kreditorerne, med hvem han har indgået den hemmelige aftale, skriver Børsen torsdag.

Men Riskærs svar til Børsens artikel om hans lyncomback som millionær løfter ikke så meget som en flig af sløret for planen.

»Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Tal med advokaterne, det klarer de,« siger han til Børsen fra cellen i Horserød.

Advokaten Arvid Andersen fra SJ Law, som repræsenterer Riskær, bekræfter, at finansmanden har indgået en aftale med kreditorerne. Aftalen er lavet med kurator Peter Krarup fra Manzanti Andersen Korø Jensen & Partnere.

Men han vil ikke bekræfte Børsens oplysninger, om at Klaus Riskær vil modtage 40-60 procent af gevinsten, hvis han vinder. Dog fortæller Peter Krarup, at der er indgået en aftale, men han kan ikke sige, hvordan provenuet præcis vil blive delt.

Søgsmålet har bund i, at Riskær følte sig snydt efter sælgerne og rådgiverne gennemførte en intern handel om Cybercity. Selskabet, der ejede internetudbyderen, blev likvideret, og dermed blev Riskærs aktieoptioner værdiløse. Foruden at stå med værdiløst papir, blev selskabet solgt alt for lavt ifølge Riskær.

Cybercity blev nemlig solgt for 300 millioner kroner, men halvandet år efter blev det solgt til Telenor-ejede Sonofon for 1,4 milliarder kroner. Det har nu resulteret i, at Klaus Riskær har sagsøgt ikke mindre end 11 personer og selskaber, som var involveret i salget.

De sagsøgte er blandt andre bestyrelsesmedlemmerne i Cybercity Holding, Esplanaden Holding og Cybercity. Deres advokat, Morten Ulrich fra Bech-Bruun, kalder søgsmålet for usædvanligt.

»Det er usædvanligt, at en konkursramt efter aftale med boet kan køre en sag, hvor der er indgået en aftale mellem ham og boet, om at han får en andel af en eventuel gevinst,« siger han til Børsen.

 

 

 

Dagens Gossip