Riskiks-producenter vil have facts på bordet

Men de vil ikke foretage sig noget drastisk, før de ved mere.

»Det er helt ny viden for os det her, og vi vil også gerne have Fødevarestyrelsen til at forklare, hvorfor det lige er riskiks og risdrik og ikke så mange andre risprodukter, de advarer imod. Vi har også taget kontakt til vores leverandører, så der er meget, vi skal have undersøgt, før vi ved, hvordan vi skal reagere, siger Steen Resen, der er marketingschef i Urtekram, til dr.dk.

Urtekram producerer riskiks til de danske supermarkeder, mens SuperGros leverer riskiks af mærket Grøn Balance til SuperBest og andre forhandlere. Men meldingen er nogenlunde den samme.

»Vi har ikke hørt noget som helst om det før i dag, så det er overraskende for os. Men vi tager det selvfølgelig alvorligt og vil nu tage kontakt til vores leverandører og til Fødevarestyrelsen. Vi er nødt til at få nogle facts på bordet, før vi beslutter, hvordan vi skal håndtere det,« siger Per Thau, der er indkøbs- og kategoridirektør i SuperGros, til dr.dk.

Ris har et naturligt indhold af uorganisk arsen, der kan øge risikoen for især hudkræft og lungekræft ved et højt indtag. Advarslen fra Fødevarestyrelsen kommer nu, fordi nye analyser viser, at der er nogle produkter, i særlig grad riskiks og risdrik, som udgør en risiko, fordi de har et relativt højt indhold af uorganisk arsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip