Rivalen har gjort det beskidte arbejde for Magnussen

Skrevet af admin

23/02/2016

Mest læste i dag

Det har været to problemfyldte testdage for Kevin Magnussens Renault-team, og det er en fordel for danskeren, at han ikke har været i bilen endnu.

Sådan lyder vurderingen fra holdkammeraten Jolyon Palmer, der tirsdag blot nåede at køre 42 omgange på Circuit de Catalunya i Barcelona, før motoren satte ud og tvang ham til et tidligt stop.

- Jeg ville ønske, at det var mig, der skulle køre onsdag og torsdag i stedet. Mens jeg har haft besværet, har Kevin brugt meget tid på at hænge ud og drikke kaffe.

- Det er fedt at køre de første kilometer i en ny bil, men i den sidste ende er jeg sikker på, at han kommer til at køre flere omgange end jeg. Hvis han ikke gør det, har vi da fået en frygtelig start, siger Jolyon Palmer.

Tirsdagen startede ellers fornuftigt for Renault-raceren, der havde fået rettet alle begynderfejlene fra førstedagen.

Men kort efter frokostpausen gik det helt galt, da bilen gik i stå, mens der kom røg op fra motoren.

- Den første dag handlede det mest om problemløsning. I dag kom vi igennem de ting, vi gerne ville, og vi havde egentlig ikke problemer, indtil vi pludselig fik et stort et, og det hele sluttede meget pludseligt.

- Det er en skam. Nu håber vi, at vi kan få løst det, så Kevin kan køre nogle omgange i de næste to dage, siger Jolyon Palmer.

Selv om Kevin Magnussen blot har en enkelt Formel 1-sæson bag sig, er hans britiske holdkammerat den mest uerfarne af de to kørere.

Palmer er debutant i Formel 1-feltet, og han mener, at hans uheldige start har givet Magnussen et lille forspring i den interne kamp, forudsat at danskeren som ventet har færre problemer at slås med.

- Ja, sandsynligvis. Ingen af os er specielt erfarne, og vi har begge brug for mange kilometer, men jeg håber da, han får kørt meget. Det har vi brug for som hold, og det vil også være bedre for mig.

- Så det bekymrer mig ikke, hvis han får en fordel på den måde, siger Jolyon Palmer.

Kevin Magnussen kører sin første Renault-test onsdag morgen klokken 9.

/ritzau/