Robben stråler i hollandsk kæmpesejr over Letland

16/11/2014

Hollands fodboldlandshold kom søndag tilbage i vinderens rolle i EM-kvalifikationen.

Det skete, da VM-bronzevinderne anført af en veloplagt Arjen Robben vandt 6-0 over Letland hjemme i Amsterdam Arena.

Dermed har Holland seks point for fire kampe og er nummer tre i gruppe A. Letland har to point.

Island og Tjekkiet, der mødes senere søndag i Plzen, har begge ni point for tre kampe.

Holland havde tabt til netop de to mandskaber og havde kun opnået en sejr i holdets første tre kampe.

Den hollandske landstræner, Guus Hiddink, der tiltrådte efter VM i sommer, havde før søndagens kamp truet med at gå af, hvis Holland tabte til letterne.

Det stod hurtigt klart, at det næppe ville blive aktuelt, for hollænderne var totalt dominerende, og det første kvarter af kampen var et regulært bombardement mod letternes mål.

Allerede efter to minutter ramte Ibrahim Afellay stolpen med et indadskruet skud, og efter fem minutter faldt den første scoring.

Arjen Robben sendte bolden ind over til Robin van Persie, og den hollandske anfører headede sit mål nummer 49 for Holland sikkert i netmaskerne.

1-0-scoringen fik ikke hjemmeholdet til at holde igen, og fem minutter senere sendte Robben bolden i sidenettet.

Alt var dog ikke lutter idyl, for den hollandske defensiv var ikke dirkefri. Efter 17 minutter stod Letlands Valerijs Sabala helt fri, men headede forbi mål.

Kort tid efter måtte Holland sige farvel til Daley Blind, da Manchester United-spilleren forlod banen med en skade.

Hjemmeholdets dominans fortsatte, og 10 minutter før pausen trak Arjen Robben ind i banen i højre side og scorede til 2-0.

Klaas-Jan Huntelaar eliminerede enhver spænding om det samlede udfald, da han øgede til 3-0 inden pausen.

Anden halvleg bragte ikke det store nyt. Arjen Robben var flere gange tæt på at score, blandt andet da han sendte et frispark på opstanderen.

Det var dog forsvareren Jeffrey Bruma, der sørgede for 4-0-scoringen. Han stod klar tæt ved mål, da der resterede 12 minutter af kampen.

Kort efter kom Arjen Robben fuldt fortjent på scoringstavlen endnu en gang. Igen leverede han sit varemærke, et træk ind i banen og en afslutning med venstrefoden, som gik i mål.

Klaas-Jan Huntelaar satte et flot punktum for en stor hollandsk aften, da han scorede til 6-0.