Rockband efter terror: Intet skal stoppe os

Skrevet af admin

02/12/2015

Mest læste i dag

Flere bands aflyste en række koncerter på tværs af Europa efter de blodige terrorangreb i Paris den 13. november.

U2 skulle optræde i den franske hovedstad i dagene efter tragedien, men aflyste straks sine optrædener på grund af landets erklærede undtagelsestilstand.

Tirsdag aften meddelte de legendariske rockkoryfæer dog, at de vender tilbage til byernes by for at gennemføre koncerterne.

- Vi kender vores franske publikum, og at hylde livet er deres reaktion på trodsigheden. Det er det samme, U2 gør, og hvad det franske folk ønsker af os, siger U2-frontmanden Bono til AP.

- De tog en masse liv, som aldrig kommer tilbage, men terroristerne skal ikke ændre essensen af Paris, understreger den 55-årige irske sanger.

U2 er stadig dybt berørte af de meningsløse mord og sender deres dybeste medfølelse til ofrene og kollegerne fra Eagles of Death Metal, som optrådte på spillestedet Bataclan, hvor terroristerne trængte ind, tog gidsler og dræbte størstedelen af terrortragediens mange uskyldige ofre.

- Vi er selvfølgelig meget, meget påvirkede af, hvad Eagles of Death Metal oplevede. De er et ekstraordinært band, som har været gennem det værste mareridt, og de har virkelig vendt de frygtelige begivenheder til noget fint, siger Bono og refererer til bandets budskab om, at kærlighed overlyser mørket.

- Vi vender tilbage, det kan I være sikre på. Publikum er vores folk - de er som vores døtre og sønner, siger Bono og understreger:

- Intet skal stoppe os fra Paris. Vær på vagt, men ikke bange.

U2 gennemfører koncerterne 6.  og 7. december.

/ritzau/FOKUS