Rocker-morder får nedsat sin straf til 12 års fængsel

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

34-årig mand får tirsdag ved Vestre Landsret 12 års fængsel for mordet på en rocker i Hobro i 2014. Det er en nedsættelse i forhold til den straf, han fik i Retten i Aalborg 16. april 2015, som lød på 15 års fængsel.

Det fortæller den dømtes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til Ritzau.

Forbrydelsen fandt sted 9. juni 2014, da Rasmus Christiansen fik besøg af Hells Angels-medlemmet Martin Helbo og en af dennes kammerater på sin bopæl i et roligt villakvarter.

De kom for at kræve penge af Christiansen, som imidlertid havde forberedt sig på mødet. Blandt andet havde han et gevær klar, da han var bange for rockeren, som tidligere havde overfaldet ham.

I byretten forklarede den dømte, at han havde sagt til Martin Helbo Axelsen, at han ikke ville mødes eller involveres. Men Axelsen insisterede. Derefter kontaktede Christiansen sammen med sin kæreste Nordjyllands Politi for at søge hjælp.

Politiet ønskede angiveligt, at mødet blev flyttet til 10. juni, men dette lykkedes ikke.

Med skud fra haglgeværet dræbte han Axelsen og sårede dennes kammerat med skud.

Den dømte og hans advokat har retssagen igennem holdt fast i, at drabet blev begået i nødværge, men det har retten nu igen slået fast ikke var tilfældet, og Rasmus Christiansen skal i fængsel.

/ritzau/