Rockerborg-nabo ser frem til hurtigere sagsbehandling

Skrevet af admin

16/01/2014

Dagens topnyheder

Rockernes grundlovssikrede rettigheder er åbenbart vigtigere, end at vi føler os trygge i vores eget hjem.

Sådan siger Lars Georg Jensen, formanden for ejerforeningen i Vanløse og nabo til den Bandidos-rockerborg, som blev etableret i efteråret 2013 til gene for ham og de andre beboere på Tudskjærvej.

Justitsministeren og miljøministeren var indkaldt til samrådet i Folketingets Retsudvalg torsdag på baggrund af konflikten om rockerborgen i Vanløse.

Det eneste positive, Lars Georg Jensen fik ud af samrådet, var, at miljøminister Ida Auken (SF) foreslog en fast track-ordning i Natur- og Miljøklagenævnet, så naboernes klage over rockerborgen kan blive behandlet hurtigere.

- Nævnet er kendt for at have en meget lang sagsbehandlingstid, og de har ikke givet nogen melding om, hvor hurtigt det går. Så lige præcis forslaget om at lave en hurtigere sagsbehandling er vi glade for, siger Lars Georg Jensen.

Resten synes han derimod ligefrem var deprimerende at lytte til.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) sagde under samrådet, at det ikke er muligt at ændre i rockerloven, så rockerborge i boligkvarterer kan forbydes og fjernes. For det er brud på grundloven.

- Jeg synes, det er lettere bizart, at en regering, som ofrer så meget opmærksomhed på et område som rockerne og identificerer det som et af de helt store problemer i samfundet, taler så uendelig meget om deres grundlovssikrede rettigheder.

Efter samrådet konstaterer han, at når regeringen pure afviser at gøre noget ved sagen om rockerborgen, så vægter man deres foreningsfrihed og forsamlingsfrihed højere end hans og de andre naboers tryghed.

- Rockerne har selvfølgelig nogle grundlovssikre rettigheder, men det har vi også, siger han.

- Til Karen Hækkerup vil jeg sige, at vi er skuffede over den manglende politiske vilje til at udforske det her lidt mere.

- Vi er klar over, at det er et vanskeligt område, men der er andre ting i regeringens rocker- og bandepakke, som bestemt også ligger på kanten af de eksisterende regler, men man har gjort det alligevel, siger Lars Georg Jensen.

Nu vil han og de andre naboer på Tudskjærvej forberede sig på en lang proces og overveje mulighederne.

- Vi kan kun håbe p, at fast track-ordningen kommer os til gode. Ellers kan vi kun sidde og vente eller sælge vores huse med store tab, siger han.

/ritzau/