Rockere afviser anklage om pistoler

Retten skal afvise anklagen om, at ni mænd fra Bandidos er kollektivt ansvarlige for, at der i et klubhus i Hvidovre blev fundet tre pistoler.

Sådan lyder det fra forsvarerne for otte af de ni tiltalte mandag i Retten i Glostrup.

De tre pistoler lå i en sportstaske i klubhuset på Kirkevej i Hvidovre, da politiet ransagede stedet 21. marts i år.

Forinden havde der været to skudepisoder ved klubhuset, og politiet mener, at banden Brothas stod bag angrebene.

Anklageren hævder, at de ni mænd i klubhuset ville forsvare sig mod yderligere angreb og var parat til at deltage i modangreb - og at hver og en skal have to års fængsel for besiddelse af de tre pistoler.

Men forsvarerne - på nær én - kræver frifindelse.

- Straffeloven gælder lige for alle. Der er ikke særlige regler om, at personer i rockermiljøet kan blive straffet i videre omfang end andre, siger advokat Pia Nøddebo Jensen, der forsvarer et fuldgyldigt medlem af Bandidos.

- Vi skal kun straffe enkeltpersoner for, hvad enkeltpersoner har gjort. Man har ret til en individuel vurdering af, om man er skyldig, fremhæver hun.

Sagen er, at en af de ni har tilstået, at de tre pistoler er hans. Vedkommende er såkaldt prospect, og kun hans dna er fundet på pistolerne.

- Bare fordi de våben ligger i en bygning, er der ikke tale om, at alle tilstedeværende kan dømmes for besiddelse, understreger Pia Nøddebo Jensen.

Anklageren tror ikke på tilståelsen fra den ene. For det ville være imod klubreglerne at anbringe skydevåben uden tilladelse fra en overordnet, lyder argumentet.

Hertil siger advokat Carsten Halle, som forsvarer den mand, der tilstår, at regler nogle gange brydes - også selv om man ikke venter det. For eksempel sker det, at advokater, politifolk og selv dommere overtræder regler.

- Han er ikke ude på at opnå stjernestatus. Det skete på eget initiativ og uden at inddrage andre, siger advokaten.

Samtlige har siddet fængslet siden fundet i marts. Om hele gruppen kan dømmes, ventes afgjort i løbet af mandagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip