To rockere får syv år for at skyde rival i hovedet

Skrevet af admin

22/06/2016

Mest læste i dag

To HA-prøvemedlemmer planlagde at skyde og dræbe en 26-årig mand. Offeret overlevede kun på et hængende hår, efter at han havde tilbragt en måned i respirator.

Derfor har Retten i Lyngby nu besluttet, at 27-årige Marcus Myhre skal straffes med syv års fængsel, og 26-årige Samy Larsen idømmes ligeledes fængsel i syv år.

Marcus Myre og Samy Larsen var på gerningstidspunktet i januar 2015 på prøve i rockergruppen Hells Angels, og havde sandsynligvis et horn i siden på offeret, der også var en del af det kriminelle miljø.

De to gerningsmænd lå på lur på Vesterbo Vænge i Værløse udrustet med et skarpladt våben, mens de ventede på den 26-årige mand fra Bagsværd. Mindst seks skud blev affyret, og kuglerne ramte ham i ben, mave, underliv og i hovedet.

Banderelationen er måske en af årsagerne til, at opklaringsarbejdet og retssagen har været meget omfattende. I alt 33 vidner har afgivet forklaring, men flere af dem var ikke meget for at dele ud af deres viden.

To vidner blev anholdt for ikke at ville tale, og én sad i forvaring i otte dage, da han nægtede at give navnene på to medlemmer fra en rivaliserende bande i Måløv.

Det er anklagemyndighedens teori, at skyderiet var en gengældelsesaktion mod offeret.

Dagen før skudepisoden var deres 22-årige ven fra miljøet nemlig udsat for et voldeligt overfald. Han havde desuden fået pantsat sin bil i forbindelse med et mellemværende om narkosalg.

Den 22-årige blev dog frikendt for medvirken til drabsforsøget, og retten tog ikke stilling til anklagemyndighedens teori.

Alligevel var både dommere og nævninge enige, da de vurderede, at Marcus Myhre og Samy Larsen er skyldige.

Marcus Myhre og Samy Larsen flygtede kort efter skyderiet og blev først fundet godt fire måneder senere i Havdrup på Midtsjælland, og de har siden været varetægtsfængslet.

De to mænd har begge anket dommen.

/ritzau/