Rockere presser ansatte i arresterne

Rockerne fremsætter mere eller mindre direkte trusler mod personalet, og det skaber usikkerhed for de ansatte, som ofte er alene med op til otte rockere, når de er på gårdtur.

»Jeg har for eksempel hørt om en rocker, der går over til en betjent i vagten og fortæller, at en af hans brødre – en nabo til betjenten har været inde og lede efter en kat på hans grund. Det bliver leveret på en måde, så han bagefter er i tvivl, om det nu var en rar samtale, eller om det var en slags »vi ved, hvor du bor«-trussel,« forklarer tillidsmanden for arrestfunktionærerne på Sjælland, Henning Mørck, til Fængselsfunktionæren.

Han forklarer, at rockerne ofte går lige til grænsen, men ikke overskrider den.

»Vi er i Korsbæk, og rockerne er i 2013. De ved lige præcis, hvordan de skal gøre, uden der er noget at komme efter. Jeg mærker virkelig træthed.«

Samtidig kæmper de ansatte med en voldsom overbelægning, som i årets fire første måneder lå på 101 procent i de sjællandske arresthuse, og som er noget højere på Sjælland end de andre landsdele. Og det presser de ansatte yderligere, mener Henning Mørck.

»Vi bruger rigtig meget tid på at skaffe pladser, og der kommer hele tiden nye fra politiet og fra Københavns Fængsler. I stedet burde man køre dem til de fjerneste arresthuse, hvor belægget er lavere. Vi er slet ikke gearet til at bruge så mange ressourcer på sagsbehandlingen, når vi kun er to på vagt,« siger han til Fængselsfunktionæren.

Også de psykisk syge udgør en daglig udfordring for de ansatte, som ikke føler, at der er ressourcer nok til at håndtere de mange psykisk ustabile fanger.

I Direktoratet for Kriminalforsorgen mener sikkerhedschef Michael Gjørup, at det er naturligt, at det især er de sjællandske arrester, der har mange indsatte med rockerbaggrund. Varetægtsfængslingerne er nemlig primært sket i og omkring hovedstadsområdet. Han oplyser samtidig, at direktoratet arbejder på nedbringe antallet af overbelægninger.

Dagens Gossip