Rockfans flygtede over lig: De skød os som fugle

En gruppe væbnede mænd med bombebælter om maven virkede både rolige og afklarede, da de fredag aften trængte ind til en rockkoncert i Paris.

Det fortæller flere af de overlevende koncertgængere, der overværede cirka 80 andre blive likvideret, inden flere af bombemændene sprængte sig selv i luften.

- De stoppede ikke med at skyde. Der var blod overalt, lig overalt. Vi hørte skrig. Alle forsøgte at flygte, siger radioværten Pierre Janaszak, der sad på en balkon, da han pludselig hørte skud.

- Først troede vi, at det var en del af showet, men hurtigt forstod vi, hvad der skete, siger han til det franske nyhedsbureau AFP.

Sammen med nogle venner gemte han sig på et toilet.

- Vi kunne tydeligt høre pistolmændene tale til gidslerne. Jeg hørte dem sige, at "det er Hollandes (den franske præsident, red.) skyld. Han skulle ikke have grebet ind i Syrien". De talte også om Irak, fortæller radioværten.

En anden journalist beskriver "10 forfærdelige minutter", da de sortklædte pistolmænd åbnede ild uden at fortrække en mine.

- Det var et blodbad, siger Julien Pearce, der arbejder på radiokanalen Europe 1, til CNN.

– De rørte sig ikke. De stod bare der i den bageste del af koncertsalen og skød på os, som om vi var fugle. Vi hørte så mange skud, og terroristerne var meget rolige, meget målrettede, siger journalisten.

Han fortæller, hvordan koncertgængerne begyndte at flygte.

- Folk trådte på ligene på gulvet og forsøgte at finde udgangene. Jeg fandt en udgang, da terroristerne ladede deres geværer, siger Pearce.

Inden da nåede han at se en af gerningsmændene i øjnene. Vidnet skønner, at han var mellem 20 og 25 år.

Ingen har lørdag formiddag taget skylden for angrebene i den franske hovedstad. Men på sociale medier hylder Islamisk Stat dem under hashtagget "Paris i flammer".

I alt er otte gerningsmænd døde. Af dem menes fire personer at stå bag attentatet ved koncertsalen Bataclan. Tre af dem sprængte sig selv i luften, mens den fjerde blev dræbt af politiet.

Gidseltagerne i Bataclan dræbte cirka 80 personer, mens flere end 40 blev dræbt andre steder i Paris. Dødstallet ventes at stige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip