Rockgruppe fra massakre-koncert aflyser sin Europa-turné

Da spillestedet Le Bataclan fredag aften blev omdannet fra koncert til blodbad, stod det amerikanske rockband Eagles of Death Metal på scenen i forbindelse med gruppens tur rundt i Europa.

Som konsekvens af fredagens tragiske udvikling har musikerne valgt af aflyse resten af deres planlagte rute rundt til europæiske byer - heriblandt en koncert i Danmark.

- Gruppen tager hjem (til USA, red.), siger en unavngiven repræsentant for bandets samarbejdspartner Nous Productions til AFP.

Det var ellers planlagt, at bandet skulle turnere rundt i Europa og i den forbindelse lægge vejen forbi København, Stockholm og Oslo.

En række angreb ramte den franske hovedstad, Paris, fredag, men de blodigste scener udspillede sig i Le Bataclan, da bevæbnede mænd i første omgang stormede ind på stedet og begyndte at skyde vildt rundt i koncertsalen.

Efterfølgende detonerede de flere sprængladninger, de havde spændt om kroppen.

Mindst 89 mennesker er bekræftet dræbt i angrebet. En af bandets medrejsende merchandise-sælgere, en 36-årig brite, var blandt ofrene. Det bekræfter den dræbtes familie ifølge Reuters.

I alt seks angreb blev udført af flere gerningsmænd rundt om i Paris. Mindst 129 mennesker mistede livet. 352 mennesker er meldt såret, heraf 99 alvorligt.

Den militante gruppe Islamisk Stat har lørdag taget skylden for de blodige begivenheder.

I Danmark var Eagles of Death Metal sat til at spille i Amager Bio 24. november. Ifølge det danske spillesteds hjemmeside er koncerten udsolgt.

Amerikanerne skulle efter planen først rejse hjem til USA efter turnéens sidste koncert i Portugals hovedstad, Lissabon, 10. december.

/ritzau/

Dagens Gossip