Rockgruppe fra massakre-koncert aflyser sin Europa-turné

Da spillestedet Le Bataclan fredag aften blev omdannet fra koncert til blodbad, stod det amerikanske rockband Eagles of Death Metal på scenen i forbindelse med gruppens tur rundt i Europa.

Som konsekvens af fredagens tragiske udvikling har musikerne valgt af aflyse resten af deres planlagte rute rundt til europæiske byer - heriblandt en koncert i Danmark.

- Gruppen tager hjem (til USA, red.), siger en unavngiven repræsentant for bandets samarbejdspartner Nous Productions til AFP.

Det var ellers planlagt, at bandet skulle turnere rundt i Europa og i den forbindelse lægge vejen forbi København, Stockholm og Oslo.

En række angreb ramte den franske hovedstad, Paris, fredag, men de blodigste scener udspillede sig i Le Bataclan, da bevæbnede mænd i første omgang stormede ind på stedet og begyndte at skyde vildt rundt i koncertsalen.

Efterfølgende detonerede de flere sprængladninger, de havde spændt om kroppen.

Mindst 89 mennesker er bekræftet dræbt i angrebet. En af bandets medrejsende merchandise-sælgere, en 36-årig brite, var blandt ofrene. Det bekræfter den dræbtes familie ifølge Reuters.

I alt seks angreb blev udført af flere gerningsmænd rundt om i Paris. Mindst 129 mennesker mistede livet. 352 mennesker er meldt såret, heraf 99 alvorligt.

Den militante gruppe Islamisk Stat har lørdag taget skylden for de blodige begivenheder.

I Danmark var Eagles of Death Metal sat til at spille i Amager Bio 24. november. Ifølge det danske spillesteds hjemmeside er koncerten udsolgt.

Amerikanerne skulle efter planen først rejse hjem til USA efter turnéens sidste koncert i Portugals hovedstad, Lissabon, 10. december.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip