Rockstjerne død under mystiske omstændigheder

Det står endnu ikke klart, hvad dødsårsagen er, efter at Scott Weiland blev fundet livløs i sin tourbus torsdag aften. Men hans manager bekræfter nu overfor magasinet Rolling Stone, at den tidligere Stone Temple Pilots-forsanger er død.

Ifølge et opslag på rockmusikerens officielle Instagram-profil afgik han ved døden, mens han sov, og der opfordres til at respektere familiens privatliv.

Flere kollegaer har markeret deres sorg via de sociale medier, heriblandt den amerikanske guitarist Dave Navarro, der har spillet i rockgruppen Jane's Addiction. Kort efter Weilands død skrev han et tweet, som ifølge magasinet siden er blevet slettet. 

- Har lige fundet ud af, at vores ven Scott Weiland er død. Jeg er helt tom indeni, jeg tænker på hans familie i aften, skrev han. 

Scott Weiland kæmpede til tider med et alvorligt stofmisbrug, og han er blandt andet dømt for at have købt stoffer. Alligevel havde han en særdeles produktiv karriere med en række rockgrupper og som soloartist.

Han brød først igennem med Stone Temple Pilots i de tidlige 90'ere, og de havde et par store hits med sange som "Creep", "Big Empty", "Vasoline" og "Interstate Love Song". I alt udgav de fem albums i perioden 1994 til 2001, og de modtog en Grammy for singlen "Plush" i 1994.

Scott Weiland udgav også to albums med super-gruppen Velvet Revolver, der udover Weiland bestod af en række tidligere Guns n' Roses-medlemmer, heriblandt den ikoniske guitarist Slash.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip