Rodman vil ud af misbrug efter skandale i Nordkorea

Skrevet af admin

19/01/2014

Mest læste i dag

Den tidligere amerikanske basketballspiller Dennis Rodman er blevet indlagt på en afvænningsklinik for at blive behandlet for sit langvarige alkoholmisbrug, oplyser Rodmans agent.

Hvor Rodman er indlagt, og hvor længe opholdet ventes at tage, vil agenten, Darren Prince, ikke oplyse, skriver nyhedsbureauet AP.

Rodman vendte for nylig tilbage til USA fra et af sine efterhånden mange ophold i Nordkorea, hvor han er blevet gode venner med landets enerådige leder, Kim Jung-un.

Under sit besøg i diktatur-staten kom han med nogle udtalelser om en amerikansk missionær, der er tilbageholdt i Nordkorea, som blev meget ilde modtaget i USA. Rodman beskyldte sin landsmand for selv at være skyld i fængslingen.

Ved sin hjemkomst undskyldte Rodman sine udtalelser med, at han havde være beruset og stresset på grund af en opvisningskamp, han skulle arrangere i Nordkorea.

Han hyldede også Kim Jung-un, der flere gange har truet USA med atomkrig, ved at synge en fødselsdagssang for diktatoren som optakt til basketballkampen.

Rodman er "flov, trist og tynget af skyld for den vrede og skade, hans ord har forårsaget", siger hans agent.

Dennis Rodman er en legende i amerikansk basketball og var en sportens mest farverige personligheder. Han vandt fem NBA-mesterskaber med Detroit Pistons og Chicago Bulls.

/ritzau/