Rodriguez fik revanche for VM-sølv

Med omkring 10 km tilbage angreb Katusha-rytteren på den sidste stignings stejleste punkt. Netop her hvor man på forhånd kunne forvente, at den spinkle klatrer ville angribe, og alligevel kunne konkurrenterne ikke stille noget op.

Saxo-Tinkoffs Rafal Majka, VM-bronzevinder Alejandro Valverde og ireren Dan Martin var de eneste tilbageværende ryttere i finalen, der havde kræfter tilbage til at jagte Rodriguez, men de formåede de ikke at indhente den klejne spanier, der kunne køre over stregen med følelsen af at have hævnet sidste weekends VM-nederlag.

Det var andet år i træk, at Rodriguez vandt Lombardiet Rundt, og sejren betød også, at han ligeledes igen vandt World Touren ligesom i 2012.

En særdeles tilfredsstillende sæson, når man husker på, at den 34-årige rytter også er blevet nummer tre sammenlagt i Tour de France og nummer fire i Vuelta á España.

- Det var en spektakulær afslutning. Vi gik efter sejren, og det var fantastisk at nå målet. Jeg gav alt, hvad jeg havde i dag, sagde Rodriguez.

Alejandro Valverde blev nummer to, så rækkefølgen fra VM blev gentaget, mens Rafal Majka blev treer.

- Det er fantastisk resultat for Rafal og os. Han var ikke den eneste kaptajn i vores opstilling, men hen ad vejen blev han manden, som der skulle arbejdes for, og holdet gjorde et stort arbejde for at beskytte ham. Rodriguez satte et stærk angreb ind, og Rafal gjorde det smarte ved at vente og forsøge at lukke hullet sammen med Valverde og Martin. At blive treer efter 250 kilometers hårdt løb er særdeles lovende for en rytter i hans alder, og det her er et løb, som han skal fokusere på fremover, sagde sportsdirektør Fabrizio Guidi om Majkas store præstation.

Dagens Gossip